Ενυδατωμένη επιδερμίδα χωρίς κρέμες; Κι όμως γίνεται

  • Τρίτη, 29 Μάιος 2018 20:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Η ξηρή επιδερμίδα εποχή, ηλικία και φύλο δεν κοιτά. Εκτός όμως από τη δύναμη που έχει η ενυδατική μας- την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει #ναταλεμεαυτα- υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά και να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε ενυδατωμένη την επιδερμίδα μας. Ποιοι είναι αυτοί; Keep reading!

 

Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ
Είναι ίσως το #1 κλισέ (μετά την ενυδατική) και το μυστικό πολλών διάσημων κυρίων για να διατηρούν- μεταξύ όλων των άλλων- την επιδερμίδα τους ενυδατωμένη. 8-10 ποτηράκια νερό την ημέρα είναι αυτά που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να μένει ενυδατωμένη και λαμπερή.

 

Μπες σε πρόγραμμα...διατροφής
Φρόντισε το εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου να περιλαμβάνει πολλά ψάρια, φρούτα και λαχανικά, μιας και οι βιταμίνες αλλά και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιλαμβάνουν, συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας. Αγγούρι, γκρέιπφρουτ, μαρούλι, καρπούζι, σολομός, μπρόκολο είναι μόνο μερικές από αυτές τις τροφές.

 

Πες «ναι» στην αερόβια άσκηση
Κάνε 20 περίπου jumping jacks. Η αερόβια άσκηση ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσληψη οξυγόνου στην επιδερμίδα. Έτσι, η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και αναζωογονημένη.

 

Κι επειδή σε καμία των περιπτώσεων δεν υποτιμούμε την δύναμη της ενυδατικής...Τι λες για dry brushing;
Στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τρίψεις/ βουρτσίσεις (με ήπιες κινήσεις) τη στεγνή επιδερμίδα σου με μία ειδική βούρτσα. Με αυτόν τον τρόπο, η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται, αυξάνεται το οξυγόνο, ενώ παράλληλα γίνεται απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες, αφήνοντας στο τέλος την επιδερμίδα λεία και απαλή. Φυσικά, το dry brushing από μόνο του να είσαι σίγουρη πως δεν θα ενυδατώσει απόλυτα την επιδερμίδα σου, γι αυτό το λόγο συνδύασέ το με την αγαπημένη σου ενυδατική σώματος.

 

Πηγή: ladylike