Απέκτησε αυτοπεποίθηση για το σώμα σου

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μία ανάσα πριν το καλοκαίρι και κάθε χρόνο την ίδια επιχή αποκτάμε οι περισσότερες από εμάς κάποιες ανασφάλειες για το σώμα μας. Μας προβληματίζουν πολλά, όπως κυτταρίτιδα ή ραγάδες που μπορεί να ισχύουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας. Όπως κι αν έχει, αληθινοί ή μη αυτοί οι προβληματισμοί, καταφέρνουν να ρίξουν τη ψυχολογία μας και να μας κάνουν ανασφαλείς.

Εμείς, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε 5 απαραίτητα tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις και πάλι την χαμένη σου αυτοπεποίθηση…

 

1. Δείξε την αγάπη σου στο σώμα σου

Η αυθυποβολή όπως θα γνωρίζεις, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους βελτίωσης της προσωπικότητάς μας αλλά και της ιδέας που έχουμε για τον εαυτό μας. Μίλα, λοιπόν, στον εαυτό σου κι επικέντρωσε την σκέψη σου στα θετικά του σώματός σου κι όχι στα λιγοστά αρνητικά. Σκέψου τα ψηλόλιγνα πόδια σου, τις θελκτικές σου καμπύλες ή τα περιποιημένα άκρα σου. Μπορείς να επιλέξεις όποια μέθοδο σου ταιριάζει καλύτερα. Πέρνα λίγη ώρα μιλώντας στον εαυτό σου μπροστά σ’ ένα καθρέφτη ή γράψε του ένα γράμμα που θα το διαβάζεις κάθε πρωί για να σου ανεβαίνει η διάθεση.

 

2. Αναλογίσου τη σημασία του

Αυτό σε βοηθά να περπατάς, να χορεύεις, να γελάς ή να κλαις. Αποτελείται από κύτταρα, νεύρα, οστά και μύες που πρέπει να τα προσέχεις όπως ακριβώς προσέχουν κι αυτά εσένα. Το σώμα σου είναι η προστασία σου από τον έξω κόσμο κι από πιθανούς κινδύνους αλλά κι η ένδειξη ότι είσαι χαρούμενη. Μόνο αν το εκτιμήσεις και το σεβαστείς εσύ, θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι.

 

3. Κράτα μόνο τις θετικές ειδήσεις και συμβουλές

Καθημερινά βομβαρδίζεσαι από πλήθος ειδήσεων ή συμβουλών που όχι μόνο μπορεί να σε αποθαρρύνουν αλλά και να ρίξουν την αυτοπεποίθησή σου για τα καλά. Άρχισε να φιλτράρεις, λοιπόν, ο,τι ακούς, να διαβάζεις blogs και sites που σου ανεβάζουν τη διάθεση και να ακολουθείς άτομα και προφίλ στο Instagram που σου προσφέρουν έμπνευση. Ένα επίσης σημαντικό tip σε όλο αυτό το παιχνίδι του φιλτραρίσματος της πληροφορίας, είναι να απορρίπτεις κάθε διαφήμιση ή κάθε προϊόν που υπόσχεται πως θα σου προσφέρει γρήγορη λύση στην απώλεια των κιλών. Να διαλέγεις μεθόδους που θα σου δώσουν ένα εγγυημένο και υγιές αποτέλεσμα.

 

4. Περιποιήσου το σώμα σου όπως και τα άτομα που αγαπάς

Το σώμα σου είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου και μάλιστα από τα πιο σημαντικά. Αξίζει να το περιποιείσαι και να το φροντίζεις όπως κάνεις και με τα άτομα που αγαπάς. Μη διστάζεις να του κάνεις μικρά δώρα κατά καιρούς όπως μία αποτρίχωση, ένα μασάζ ή κάποιο pedicure. Αυτές οι συνήθειες, θα βελτιώσουν αφενός την εξωτερική σου εμφάνιση, αφετέρου θα ανεβάσουν τόσο την ψυχολογία όσο και την αυτοεκτίμησή σου.

 

5. Δώσε βάση στην αναλογία

Πολλές φορές, μέσα στον ζήλο που μας πιάνει να χάσουμε κιλά, δε σκεφτόμαστε πως διαταράσσουμε την αναλογία του σώματος μας. Αυτό που πρέπει πάντα να προσέχεις όσο αναφορά το βάρος είναι η σύγκριση με το ύψος σου. Διατηρώντας μία ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο, πετυχαίνεις ένα ομοιόμορφο, εντυπωσιακό και κυρίως υγιές αποτέλεσμα!

 

Πηγή: savoirville