Φύγε παλιόπαιδο και ... διάψευσε μας! - Δύο καθηγητές αποχαιρετούν τους μαθητές τους

  • Τρίτη, 29 Μάιος 2018 09:31
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με τρόπο ξεχωριστό αποχαιρετούν τους μαθητές τους που σε λίγες μέρες θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις οι καθηγητές του Λυκείου Γαζίου Αστρινός Τσουτσουδάκης και Παναγιώτης Ασημακόπουλος. Πρόκειται για τους καθηγητές που στις 7 Ιουνίου διοργανώνουν στον αύλειο χώρο του σχολειου τη βραδιά ξε- άγχους, με μουσική και φαγητό για να χαλαρώσουν οι μαθητές πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Έγραψαν λοιπόν σε κοινωνικό δίκτυο οι δύο καθηγητές:

«Φεύγεις, παλιόπαιδο…

Ήρθε η στιγμή που τόσο περίμενες! Επιτέλους, τελείωσες! Τέρμα τα σχολεία! Γιατί κοντοστέκεσαι;

Μήπως επειδή θυμάσαι εκείνο το κλαψιάρικο πεντάχρονο, που πριν από 14 χρόνια με μια σάκα στην πλάτη και μια αγωνία στην καρδιά πήγε την πρώτη του μέρα στο σχολείο;

Mήπως επειδή ξέρεις ότι εδώ μέσα αφήνεις κομμάτια του εαυτού σου, μέρος της ζωής σου;

Μήπως επειδή καταλαβαίνεις ότι από αυτή την πόρτα δεν θα επιστρέψεις το Σεπτέμβριο;Φεύγεις, παλιόπαιδο… Τα τελευταία σου γέλια, τα τελευταία πειράγματα, οι τελευταίες φωνές, οι τελευταίες αγκαλιές… Μετά από λίγο σιωπή. Άδειες οι αίθουσες. Πόσο το περιμέναμε! Γιατί δεν το χαιρόμαστε;

Φεύγεις, παλιόπαιδο… Και τι αφήνεις; Τις αγωνίες σου, τα χτυποκάρδια σου, τα θέλω σου. Χαραγμένα στα θρανία, σκιές στη θέση σου. Τις αμφισβητήσεις σου, τη διαμόρφωσή σου, την προσωπικότητά σου. Γεμάτη η ατμόσφαιρα, μνήμες στο μυαλό μας.

Φεύγεις, παλιόπαιδο… Τι σου αφήσαμε; Γνώσεις, βαθμούς, εξετάσεις; Μηνύματα, βιώματα, παραδείγματα; Ειλικρινά, δεν ξέρω. Ούτε κι εσύ, φαντάζομαι. Είμαστε όλοι μπερδεμένοι. Μια χάρη όμως σου ζητώ. Μπορείς να θυμάσαι το τελευταίο μάθημα Θρησκευτικών; Το τελευταίο ερώτημα; Στο τελευταίο λεπτό; «Τελικά, τι είναι η ευτυχία;»

Φεύγεις, παλιόπαιδο… Φύγε! Και πού είσαι; Διάψευσέ μας…»