Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο γνωστός Ρεθεμνιώτης Κωστής Ψαρουδάκης

  • Δευτέρα, 28 Μάιος 2018 10:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Εντελώς ξαφνικά την κυριακή το μεσημέρι, ο Κώστας Ψαρουδάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο Ρέθυμνο σε ηλικία μόλις 53 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, το Ρεθεμνιώιτκο αθλητισμό, το Ρέθυμνο και την ιδιαίτερη πατρίδα του το Αμάρι

Ο πρόεδρος του ΟΠΕ Ρεθύμνου και πρόεδρος της ΕΣΠΕ Κρήτης έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Κυριακής σε ηλικία 53 ετών, από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Ο Ρεθυμνιώτικος αθλητισμός είναι φτωχότερος και θρηνεί τον χαμό ενός σπουδαίου παράγοντα, ο οποίος άφησε ανεξίτηλα την σφραγίδα του στον τοπικό, Κρητικό, αλλά και Πανελλήνιο βόλεϊ.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Ψαρουδάκης ήταν ο ιδρυτής αλλά και πρόεδρος του ΟΠΕ Ρεθύμνου από το 1992 ως και σήμερα. Σε αυτά τα 26 ολόκληρα χρόνια έκανε τον ΟΠΕΡ την πρώτη Ρεθυμνιώτικη ομάδα που αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία οποιουδήποτε αθλήματος της Ελλάδας, με την ανδρική ομάδα να αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών από το 2001 ως το 2005. Την σκυτάλη πήρε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΟΠΕΡ που επίσης για μία τετραετία 2012-2016 αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική κατηγορία βόλεϊ Γυναικών, καταφέρνοντας να είναι και η πρώτη Ρεθυμνιώτικη ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το 2013 αντιμετωπίζοντας τη Στοντ από τη Νορβηγία για το Τσάλεντζ Καπ.

Ο Κωστής Ψαρουδάκης ήταν μέλος της ΕΟΠΕ από το 2004 έως και το 2008, ενώ για μια 6ετία από το 2010 έως και το 2016 διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και ήταν από τους εμπνευστές της ιδέας και της δημιουργίας στη συνέχεια της Volley League, πρώην Α1 εθνικής ανδρών.

 

(Στοιχεία από το goodnet.gr)