Φτιάξτε υγιεινά αναψυκτικά στο σπίτι

  • Δευτέρα, 28 Μάιος 2018 09:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Επειδή, κάτι μου λέει πως ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι δεν έχεις σκοπό να τα κόψεις, δες τουλάχιστον πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου δύο πιο υγιεινές εκδοχές τους.

Λεμονάδα

Η πρώτη συνταγή θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά και είναι για 6 άτομα.

Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς: το χυμό από 2 κόκκινα γκρέιπφρουτ, το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι, ένα λίτρο ανθρακούχο νερό και πάγο

Για το σιρόπι θα χρειαστείς: 1 φλ.τσ. κρυσταλική ζάχαρη και 1 φλ.τσ. νερό

Ξεκίνα φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε τη ζάχαρη με το νερό και ζέστανε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και άφησέ το μείγμα να κρυώσει.

Για να φτιάξεις το αναψυκτικό σου ανακάτεψε σε μια κανάτα το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι και το αλάτι.

Γέμισε ποτήρια με πάγο και ρίξε στο καθένα μείγμα μέχρι τη μέση. Συμπλήρωσε τα ποτήρια με το σιρόπι και το σούπερ αναψυκτικό σου είναι έτοιμο. Πρόσεξε να ανακατέψεις το σιρόπι με το υπόλοιπο αναψυκτικό την τελευταία στιγμή, όταν πρόκειται να το σερβίρεις.

Μπορεί να περιέχει ζάχαρη το συγκεκριμένο αναψυκτικό που σου προτείνω αλλά είναι σίγουρα μια πιο υγιεινή επιλογή από αυτά του εμπορίου γιατί γνωρίζεις τι ακριβώς περιέχει.

Μηλοχυμός

Η δεύτερη συνταγή θα σου πάρει 45 λεπτά και είναι επίσης για 6 άτομα.

Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς: 2 φλ.τσ. χυμό μήλου, 6 φλ.τσ. ανθρακούχο νερό, κανέλα

Ξεκίνα βάζοντας το χυμό μήλου σε ένα κατσαρολάκι και βράζοντάς τον σε μέτρια φωτιά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το χυμό να βράζει χαλαρά για 30-35 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Βγάλ’το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.

Για να σερβίρεις βάλε 2-3 κ.σ. χυμό μήλου σε κάθε ποτήρι. Πρόσθεσε ανθρακούχο νερό και ανακάτεψε. Βάλε και λίγη κανέλα, αν θέλεις, και το σούπερ αναψυκτικό σου είναι έτοιμο. Μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο μέχρι και για 2 εβδομάδες.

keepup.gr