Δες τι δεν πρέπει να κάνεις αν νιώθεις συνέχεια κουρασμένος

  • Δευτέρα, 28 Μάιος 2018 19:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Μια από τις «ασθένειες» της εποχής είναι η αίσθηση διαρκούς κούρασης που πολλοί από εμάς νοιώθουν, παρά το γεγονός ότι -ενδεχομένως- δεν εργάζονται πολύ. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε μια σειρά από πράγματα τα οποία επιτείνουν ή και προκαλούν αυτή την άσχημη αίσθηση.

 

1. Δεν κοιμάστε αρκετά: ο ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να «ξαναγεμίζουν οι μπαταρίες» του οργανισμού. Ανεπαρκής ύπνος συνεπάγεται διαρκή κούραση.

2. Δεν γυμνάζεστε για να κρατήσετε δυνάμεις: παρά το γεγονός ότι η άσκηση μπορεί να είναι κουραστική, αν ασκήστε για 20 λεπτά την ημέρα, τρεις μέρες την εβδομάδα, θα αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι μέσα σε σύντομο διάστημα.

3. Δεν τρώτε πρωινό: το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς σας δίνει ενέργεια μόλις ξυπνήσετε και αυξάνει το οξυγόνο στον οργανισμό σας.

4. Δεν πίνετε αρκετό νερό: ο αφυδατωμένος οργανισμός είναι ένας κουρασμένος οργανισμός.

5. Δεν παίρνετε αρκετό σίδηρο: η σιδηροπενία στον οργανισμό, εκτός του ότι προκαλεί διάφορα προβλήματα, όπως τριχόπτωση, δημιουργεί και έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.

6. Τρέφεστε με junk food: αυτές οι τροφές, εκτός του ότι είναι λιπαρές, περιέχουν και πολλή ζάχαρη, η οποία προκαλεί ξαφνικές ανόδους και πτώσεις στο σάκχαρο στο αίμα.

7. Δεν ξεκουράζεστε στις διακοπές: ορισμένοι εργαζόμενοι μεταφέρουν τη δουλειά τους και στις διακοπές, γεγονός σου μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε burnout τον οργανισμό.

8. Υπερκαταναλώνετε καφεΐνη: η καφεΐνη είναι ένα φυσικό διεγερτικό, ωστόσο η υπερκατανάλωσή της προκαλεί διαταραχή στον κύκλο του ύπνου σας και σας κουράζει περισσότερο.

9. Ξενυχτάτε τα Σαββατοκύριακα: η διαταραχή στον ύπνο που μπορεί να οδηγήσει η… κραιπάλη του Σαββάτου ενδεχομένως να σας προκαλέσει δυσκολίες να κοιμηθείτε την Κυριακή και να κάνει την Δευτέρα -και όλη την εβδομάδα- τσαγκαροδευτέρα.

 

Πηγή: topontiki.gr

Αφηστε καποιο σχολιο