Μοναδική εμπειρία Άγρια ζώα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Talos Plaza

ο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλεί τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους του, την Κυριακή 27 Μαΐου   από τις 12:00 έως και τις 14:00, στο Talos Plaza σε μία ακόμα δράση εκτός των τειχών του μουσείου.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να αγγίξουν τα ταριχευμένα άγρια ζώα της Κρήτης που φιλοξενούνται στον Ερευνότοπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και να μάθουν γι’ αυτά παίζοντας το ειδικά σχεδιασμένο από την ομάδα του Μουσείου επιδαπέδιο παιχνίδι «Ισορροπώντας με τα άγρια ζώα της Κρήτης».

Στόχος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι η παρουσίαση και η  ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μεγάλη ποικιλία και ιδιαιτερότητα των οικοσυστημάτων της Κρήτης, καθώς και η ανάγκη για την προστασία των οικοσυστημάτων αλλά και των ειδών, μέσα σε ένα χώρο που οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν συνεχείς και έντονες αλλαγές.

Η εξοικείωση με την άγρια ζωή της Κρήτης και η καλλιέργεια του συναισθήματος της συνυπευθυνότητας για ένα ισορροπημένο κρητικό οικοσύστημα αποτελούν το έναυσμα για μικρές και μεγάλες δράσεις.

[Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλεί τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους του στο Talos Plaza]

Η Διοίκηση του Talos Plaza δηλώνει σχετικά: «Με αίσθημα τιμής για μια ακόμη φορά υποδεχόμαστε τους  Μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο χώρο μας.

Η ανάδειξη, η διάσωση οικοσυστημάτων της Κρήτης και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα του περιβάλλοντος μας βρίσκει συνοδοιπόρους στο πανάξιο έργο του Μουσείου.

Ο τόπος μας και η κοινωνία του έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις που βοηθούν μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης αλλά και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, μέσα από επιστημονική κατεύθυνση και άποψη.

Δεν θα πάψουμε ποτέ να στεκόμαστε στο πλευρό των φορέων που λαμπρύνουν με το έργο τους την πολιτισμική ζωή του νησιού.

Η ευκαιρία που προσφέρει το ΜΦΙΚ σε κάθε Κρητικό να δει από κοντά τα άγρια ζώα που φιλοξενεί στον ερευνότοπό του χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική, μόνο ως κοινωνική προσφορά μπορούμε να το αντιληφθούμε όλοι, για αυτό και την αγκαλιάζουμε».