Αυτό το καλοκαίρι πες αντίο στις ουρολοιμώξεις

  • Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 17:59
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Αν δεν θέλεις να βιώσεις και φέτος την άβολη στιγμή που πονάς κατά την ούρηση αλλά και έχεις διαρκή ανάγκη να βρεθείς στην τουαλέτα, σου έχουμε σίγουρους τρόπους για να αποφύγεις την ουρολοίμωξη.

Τι είναι η ουρολοίμωξη; Ουρολοίμωξη είναι κάθε λοίμωξη (συνήθως βακτηριακή) που προσβάλλει κάποιο τμήμα του ουροποιητικού συστήματος. Φυσιολογικά, τα ούρα δεν περιέχουν μικροοργανισμούς. Όταν όμως μικροοργανισμοί εισέλθουν στο ουροποιητικό σύστημα, τότε μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Πώς μπορείς να αποφύγεις την ουρολοίμωξη;

- Φρόντισε για την καλή σου υγιεινή: Φρόντισε να σκουπίζεσαι πάντα από μπροστά προς τα πίσω.

- Άλλαζε εσώρουχο τακτικό, προτίμησε εσώρουχα βαμβακερής ποιότητας και απόφυγε να φοράς πολλές ώρες την ημέρα εσώρουχα που δεν καλύπτουν σωστά την ευαίσθητη περιοχή.

- Ούρησε πριν και μετά το σεξ. Μετά το σεξ είναι εξίσου σημαντικό να πλένεσαι τοπικά για να απομακρύνονται όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόβια.

- Άδειασε την κύστη σου συχνά. Μην αμελείς την συνήθεια αυτή επειδή πνίγεσαι στη δουλειά ή βαριέσαι. Όσο αργείς, τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται στην κύστη σου.

 

Ειδικά, εν όψει καλοκαιριού:

- Πρόσεξε που κολυμπάς. Σιγουρέψου πως η θάλασσα αλλά ακόμα περισσότερο η πισίνα στην οποία θα κολυμπήσεις, δεν είναι εστία μικροβίων.

- Απόφυγε να έχεις άμεση και πολύωρη επαφή με την άμμο, που είναι εστία μικροοργανισμών. Προτίμησε την λύση της ξαπλώστρας.

- Άλλαξε το κάτω μέρος του μαγιό, μόλις βγεις από τη θάλασσα. Η υγρασία είναι κακός μπελάς και ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή.

- Πιες χυμό cranberry. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ένα ποτήρι χυμός cranberry την μέρα μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση των βακτηρίων που ευθύνονται για ουρολοιμώξεις.

- Προτίμησε το ντους όρθια, ειδικά σε μπανιέρες που δεν γνωρίζεις πότε αποστειρώθηκαν και καθαρίστηκαν (το ίδιο ισχύει για το τζακούζι του trendy ξενοδοχείου των διακοπών που θα επισκεφτείς).

 

Πηγή: queen