Πέννες Arrabbiata, καυτερές

Η κλασική ιταλική συνταγή, στην αυθεντική της εκδοχή. Αξιοποιήστε τις φρέσκες ντομάτες της εποχής και μη φοβάστε το τσίλι!

Υλικά

200 γραμμάρια πέννες
1 πιπερίτσα τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
250 γραμμάρια ντομάτες +λίγη πάστα ντομάτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 φετούλες μπέικον
Μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Αφθονη παρμεζάνα ή πεκορίνο

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα (όση αντέχετε)
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις ντομάτες και το μπέηκον
Σε τηγάνι, ροδίστε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέηκον και το τσίλι
Προσθέστε τις ντομάτες και μια κουταλιά πάστα ντομάτα
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να σιγοβράσει για 40 λεπτά
Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
Προσθέστε τα, όταν βράσουν, στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Περιχύστε άφθονο τριμμένο τυρί και σερβίρετε



Πηγή:  iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο