Μήπως καταστρέφεις τα μαλλιά σου;

  • Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 18:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

1) Το να τραβάς τα μαλλια σου σε σφιχτές αλογοουρές, κοτσίδες και πλεξούδες. Η συχνή επανάληψη του να δένεις τα μαλλια σου σφιχτά έχει σαν αποτέλεσμα να στρεσάρονται οι θύλακες της τρίχας να μην αναπνέουν και ετσι τα μαλλιά να μην μπορούν να αναπτυχθούν με υγιη ρυθμό. Αποτέλεσμα; Επιταχύνεται η τριχόπτωση.
Επίσης προσοχή στα μπροστινά και στα πάνω μαλλιά γιατί ταλαιπωρούνται περισσότερο με αποτέλεσμα να σπάνε. Άλλαξε το στυλ σου ,κάνε την κοτσίδα σου πιο χαλάρη και χρησιμοποίησε ασφαλή λάστιχα χωρίς μεταλλική ένωση.

 

2) Η χρήση των ξανθιστικων βαφών και του ντεκαπάζ προϋποθέτουν την απαραίτητη φροντίδα με μάσκες αναδομήσεις και leave-in προϊόντα ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση και το σπάσιμο της τρίχας.
Μην ξεχνάτε πως την καλοκαιρινή περίοδο είναι απαραίτητη και η χρήση προϊόντων που προστατεύουν τα μαλλιά σας από την U.V. ακτινοβολία του ήλιου.

 

3) Η χρήση των θερμικών εργαλείων μπορεί να αφυδατώσει τις άκριες γι’ αυτό να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα θερμό – προστατευτικά και μάσκες ενυδάτωσης .

 

Πηγή: lifesharing