Πώς να πετύχετε αλλαγή διατροφικών συνηθειών του παιδιού

  • Κυριακή, 27 Μάιος 2018 08:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Επειδή εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί να μεριμνήσει από μόνο του για ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, οφείλετε να πράξετε τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση:

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να δεχτεί να φάει ωμά λαχανικά (πχ καρότο), μια καλή ιδέα θα ήταν να τα εντάξετε μέσα σε μια σαλάτα ή μέσα στο κυρίως πιάτο.

Μη φτιάχνετε ξεχωριστό φαγητό για το παιδί επειδή αυτό που έχετε προγραμματίσει δεν είναι της αρεσκείας του. Από τη στιγμή που πρέπει για το καλό του να τρώει τα πάντα, δεν πρέπει να κάνετε υποχωρήσεις και απλά να μαγειρεύετε κάτι που δεν του αρέσει λίγο πιο σπάνια από κάποια άλλα φαγητά.

Όταν τα ντουλάπια και το ψυγείο είναι γεμάτα ανθυγιεινά σνακ σοκολατοειδή, πώς έχετε την απαίτηση να μην τα...τιμήσει το παιδί; Αλλάξτε γενικά τον τρόπο που ψωνίζετε και θα αλλάξει και το μικρό σας.

Οι αλλαγές δε συμβαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Σταδιακά εισάγετε στη διατροφή σε μικρές ποσότητες φαγώσιμα που δεν του αρέσουν, αλλά περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τονίζοντας κάθε φορά πόσο καλό του κάνουν και τι προσφέρουν στον οργανισμό του.

Δοκιμάστε να ζητήσετε βοήθεια από το παιδί σε απλά πράγματα στη διαδικασία του μαγειρέματος, καθώς έτσι έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάει το φαγητό που ετοιμάσατε μαζί.

 mother.gr