Παγωμένος κορμός καρύδας με ζαχαρούχο γάλα

  • Σάββατο, 26 Μάιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ο τέλειο παγωμένος κορμός με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο και άρωμα λάιμ, γαρνιρισμένος με ροδάκινα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο σεμιφρέντο τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες και όχι μόνο. Απλά δοκιμάστε τον!

Υλικά συνταγής

1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας
1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα 
1 κ.σ. ξύσμα λάιμ 
¼ κ.γ. αλάτι χοντρό
1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα 
¾ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο, ελαφρώς καβουρδισμένο χωρίς λιπαντική ουσία (ή φρέσκια καρύδα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη καλά καβουρδισμένη)
1 μέτριο ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε  μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάμετρο βάσης 11×21 εκ. περίπου και τη στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη στη βάση και τα τοιχώματα, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το σεμιφρέντο σας. 
Γεμίζετε ένα μεγάλο μπολ πολύ παγωμένο νερό με παγάκια και το αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα καρύδας και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά, για 9-10 περίπου λ ή μέχρι να πυκνώσει το μείγμα.
Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αμέσως βάζετε τη κατσαρολίτσα με το μείγμα στο μπολ με το παγωμένο νερό με τα παγάκια και ανακατεύετε διαρκώς για 5 λ περίπου ή μέχρι να σταματήσει τελείως ο βρασμός και κρυώσει καλά το μείγμα. 
Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 2 λ περίπου ή μέχρι να σχηματισθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ και αναμιγνύετε τη σαντιγί με το μείγμα ζαχαρούχου-καρύδας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του. Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του το καβουρδισμένο (σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, σε μέτρια φωτιά) ινδοκάρυδο. Σκεπάζετε το γλυκό σας με τη μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά, ιδανικά για 1 βράδυ. 
20-30 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το σεμιφρέντο σας από το ψυγείο. Μετά τα 20-30 λ το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της μεμβράνης και το αναποδογυρίζετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος, ώστε το ινδοκάρυδο να πάει από κάτω, στη βάση της πιατέλας. Καθαρίζετε το ροδάκινο, το κόβετε σε λεπτές φετούλες, γαρνίρετε το γλυκό σας και σερβίρετε. 

sintayes.gr