Μύθοι για την ενυδάτωση που καταρρίφθηκαν

Η αλήθεια είναι ότι στρεφόμενες συνέχεια γύρω από την προσπάθεια απώλειας βάρους τείνουμε να ταυτίζουμε την κατανάλωση νερού (και κατά συνέπεια την ενυδάτωση) με το αδυνάτισμα και τον μεταβολισμό μας. Και ενώ το νερό αποτελεί τον νο1 σύμμαχο κατά του λίπους και του περιττού βάρους, αποτελεί παράλληλα ένα αναπόσπαστο και αναγκαίο κομμάτι του οργανισμού μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι ισχύει όμως και τι όχι για το πολύτιμο νερό;

 

Μύθος: Πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια την ημέρα
Και αναρωτιέσαι τώρα γιατί μπορεί αυτό να είναι λάθος. Είναι για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έχουν όλοι οι οργανισμοί τις ίδιες ανάγκες και κυρίως γιατί αυτές μεταβάλλονται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τον τρόπο ζωής μας.

Μύθος: Πιστεύεις ότι ενυδατώνεσαι μόνο με το νερό
Άλλο ένα λάθος και αυτό γιατί όλα τα ροφήματα που πίνεις μέσα στη μέρα σε ενυδατώνουν. Ναι, και ο καφές και το τσάι αποτελούν πηγές ενυδάτωσης αλλά φυσικά η καλύτερη δυνατή είναι το νερό, το ξέρεις αυτό. Καθώς πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα είναι πλούσια σε νερό (κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά) μπορείς να προσθέσεις και αυτά μέσα στους ενυδατικούς παράγοντες του οργανισμού σου.

Μύθος: Όσο περισσότερο νερό πίνεις τόσο το καλύτερο
Κι όμως, όχι. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε υποανατραιμία, την έλλειψη νατρίου στο αίμα δηλαδή, ασθένεια που πλήττει κυρίως αθλητές. Νερό ναι, πολύ ναι αλλά όχι υπερβολές.

 

Πηγή: queen