Insomnia diet - Η διατροφή που λύνει τα προβλήματα ύπνου

Στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνία. Η φύση, έρχεται και πάλι να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα με την insomnia diet! Η συγκεκριμένη διαδικασία περιέχει 5 βασικά τρόφιμα που οφείλεις να καταναλώνεις αν επιθυμείς να δεις διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σου.!

 

Σολομός
Η κατανάλωση του σολομού βοηθά στο να εκκρίνονται ουσίες όπως η μελατονίνη, που βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή μελατονίνης.

Ρεβίθια
Πρόσθεσε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής σου μια μερίδα ρεβίθια ή humus και θα παρατηρήσεις διαφορά στο θέμα του ύπνου. Και αυτή η τροφή αποτελεί πηγή βιταμίνης Β6.

Ρύζι Jasmine
Η κατανάλωση υδατανθράκων όπως το ρύζι , μπορούν να αυξήσουν την αναλογία των οξέων που προκαλούν την ανάγκη για ύπνο στον οργανισμό. Βοηθούν κυρίως στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Σπανάκι
Το σπανάκι αλλά και όλα τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ένα υγιές νευρικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Γαλακτοκομικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ασβέστιο συνδέεται άμεσα με την παραγωγή μελατονίνης. Όταν λοιπόν τα επίπεδα του ασβεστίου στον οργανισμό είναι πιο υψηλά, τότε απολαμβάνουμε βαθύτερο ύπνο. Καλή λύση αποτελεί η κατανάλωση γαλακτοκομικών που φυσικά περιέχουν ασβέστιο.

 

Πηγή: savoirville