Νέο 5άστερο 800 κλινών στην Ελούντα - Ποιές άλλες επενδύσεις εγκρίθηκαν

  • Τρίτη, 22 Μάιος 2018 16:14
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το «πράσινο» φως έδωσε σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για την κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Ελούντας. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν ομόφωνα την κατασκευή του ξενοδοχείου «GARDEN PLAZA» πέντε αστέρων δυναμικότητας 800 περίπου κλινών που συμπεριλαμβάνει και ένα συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 400 ατόμων. Η ξενοδοχειακή μονάδα πρόκειται να αναβαθμίσει περαιτέρω το ποιοτικό τουριστικό προϊόν της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Κρήτης.

Επίσης η επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη βελτίωση τμήματος στη νότια πλευρά του οδικού άξονα Βρύσες-Ασκύφου-Χώρα Σφακίων μήκους δυο περίπου χιλιομέτρων. Το έργο διαπλατύνει ουσιαστικά το μοναδικό τμήμα του υφιστάμενου άξονα που δεν είχε δεχθεί καμία βελτιωτική παρέμβαση μέχρι σήμερα, αυξάνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στη κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Φαράγγι της Σαμαριάς ιδιαίτερα τους Καλοκαιρινούς μήνες όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση.

Με θετική γνωμοδότηση τα μέλη ενέκριναν επίσης την επέκταση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται σε Χερσόνησο (Κάτω Γούβες) και Ελούντα.

Τέλος η επιτροπή ενέκρινε την αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE και της VODAFONE στις περιοχές Λιθίνων Σητείας και Ζενίων Αγ. Νικολάου αντίστοιχα, όπως επίσης την κατασκευή σταθμού επίγειας ψηφιακής εκπομπής της εταιρείας DIGEA στη περιοχή Μυλοποτάμου.