Μήπως τα μαλλιά σου σε μεγαλώνουν;

  • Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 17:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Σίγουρα σας έχει συμβεί να δείτε μια φίλη ή γνωστή σας μετά από καιρό και αυθόρμητα να της πείτε: «Μα τι έκανες και δείχνεις τόσο πιο νέα και όμορφη;». Η απάντηση τις περισσότερες φορές είναι «Άλλαξα χτένισμα». Γιατί είναι γεγονός ότι πολλές γυναίκες χτενίζονται με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να δείχνουν μεγαλύτερες από την ηλικία τους.

Ας δούμε τους 6 πιο συχνούς λόγους μου τα μαλλιά μας μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες:

 

1) Ο υπερβολικός όγκος και το έντονο κρεπάρισμα ανήκουν σε άλλες δεκαετίες. Προτιμήστε χτενίσματα με πιο ανάλαφρες φόρμες, που δεν «βαραίνουν» το πρόσωπο σας.

2)Τα μονοκόμματα και κλασσικά κουρέματα κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο αυστηρό. Δώστε πιο ανάλαφρο σχήμα στο κούρεμα σας κάνοντας μύτες στο μπροστινό τμήμα του προσώπου ή φιλάρετε το κούρεμα σας από την κορυφή ώστε να αφαίρεσετε το περιττό «βάρος» και να χαρίσετε στα μαλλια σας αέρινη κίνηση.

3)Αποφύγετε να «κολλάτε»τα μαλλιά  σας με άφθονη λάκ ή δυνατά τζέλ. Το λουκ Frozen Hair είναι ξεπερασμένο.

4) Τα ίσια μαλλιά είναι από μόνα τους υπέροχα. Τα απόλυτα ίσια «σιδερωμένα» μαλλιά τείνουν να κάνουν την εικόνα σας πολύ σοβαρή και αυστηρή.

5)Η μονοχρωμία και οι πολύ φαρδιές ανταύγειες ανήκουν στην δεκαετία του 90. Προτιμήστε το χρώμα να έχει διχρωμία (βαφή με μπαλεγιάζ) ώστε να δείχνει πιο φυσικό.Αποφύγετε τα πολύ σκούρα χρώματα γιατί τονίζουν τις ατέλειες του προσώπου.

6)Οι πολύ πυκνές φραντζές δεν είναι τόσο κολακευτικές. Αντιθέτως όσο πιο μαλακά τα μαλλιά σας πλαισιώνουν το πρόσωπο σας τόσο πιο νεανικό στυλ σας χαρίζουν.

Οι παραπάνω συμβουλές έχουν να κάνουν με γενικούς κανόνες και δεν απευθυνόνται απόλυτα σε όλες τις γυναίκες.

 

Πηγή: lifesharing