Χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη ψυχική υγεία

  • Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 14:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Η ψυχική μας υγεία επηρεάζεται καθημερινά από… τα πάντα. Και με τη σειρά της, αν δεν την προσέχουμε, επηρεάζει και τη σωματική μας υγεία, καθώς ξέρουμε πως τίποτα που συμβαίνει στον οργανισμό μας δεν είναι ασύνδετο. Συνεπώς, είναι ανάγκη καθημερινά να κάνουμε όμορφα πράγματα για τον εαυτό μας και να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Αυτές οι συμβουλές σίγουρα θα μας βοηθήσουν…

Προσέχουμε τα social media

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε καθημερινά αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού μας, συνήθως σε ένα από τα πολλά προφίλ μας στα social media. Και αυτό μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στην ψυχική μας υγεία, καθώς ασυναίσθητα συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να πέφτει η αυτοπεποίθησή μας. Και μην ξεχνάτε πως όλοι – όλοι όμως – βγάζουν στα social media την πλευρά του εαυτού τους που θέλουν να δουν οι άλλοι.

Κάνουμε καινούρια πράγματα

Οι καινούριες δραστηριότητες – εκτός από το προφανές, ότι μπορεί να ανακαλύψουμε κάτι που δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μας αρέσει να κάνουμε – μας διατηρούν νέους. Ή, καλύτερα, διατηρούν τον εγκέφαλό μας νέο, και τον κρατούν σε εγρήγορση. Την ίδια στιγμή, δημιουργούμε νέες, υπέροχες αναμνήσεις, ειδικά αν έχουμε αγαπημένα μας άτομα δίπλα.

Πίνουμε λιγότερο αλκοόλ

Το αλκοόλ ενδεχομένως δεν πρόκειται να μας κάνει κακό, αν πίνουμε με μέτρο. Αν, όμως, συνηθίζετε να βγαίνετε και να πίνετε αρκετά – ακόμα και αν γίνεται μια φορά την εβδομάδα – πρέπει να ελαττώσετε τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνετε. Έχει αποδειχθεί πως η αυξημένη κατανάλωση μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες στην ψυχική μας υγεία.

Εστιάζουμε στα καλά

Υπάρχουν τόσα κακά νέα από παντού—ειδικά στα social media. Προσπαθήστε να ελέγχετε τι καταναλώνετε. Προσπαθήστε να υπάρχουν όμορφα πράγματα μέσα στην ημέρα σας, από χαλαρωτική μουσική ή μια θετική ραδιοφωνική εκπομπή, μέχρι και βίντεο με ζωάκια. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισορροπία, ειδικά σε καιρούς σαν τους σημερινούς.

Ζητήστε βοήθεια

Μερικές φορές, δεν είναι καθόλου εύκολο να αντεπεξέλθουμε. Και δεν υπάρχει ντροπή στο να ζητήσουμε βοήθεια, είτε από το φιλικό μας περιβάλλον, είτε από έναν ειδικό. Δεν είστε μόνοι σας -και ποτέ δεν θα είστε μόνοι σας.

iatronet.gr