Iνδοί φοιτητές "ανεβάζουν" στο Ηράκλειο τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη


 Την   θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου “Santiniketan Poesis”, που αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστήμιου Santiniketan (Δυτική Βεγγάλη, Ινδία), φιλοξενεί  το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης με αφετηρία τη Διεθνή ​Ημέρα Μουσείων   σε  συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης.

[ θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου “Santiniketan Poesis”, που αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστήμιου Santiniketan (Δυτική Βεγγάλη, Ινδία)] Η θεατρική παράσταση θα  ​λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Μ. Μανασσάκη ​του Φοιτητικού Κέντρου Βουτών, ​το Σάββατο 26 Μαΐου, στις 7 μ.μ.

Πρόκειται για διασκευή της κωμωδίας “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη στην γλώσσα bengali (bangla, βεγγαλέζικα) και θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά σε υπερτίτλους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Santiniketan ​της Ινδίας είναι  ​ένα εμβληματικό Πανεπιστήμιο Τεχνών, ​πολύ γνωστό ​διεθνώς​  από την εκεί εστιασμένη ​έντονη και πρωτοπόρα εκπαιδευτική δράση του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ φιλόσοφου, εκπαιδευτικού και λογοτέχνη  (Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 1913), κατά τις πρώτες δεκαετίες  του 20ού αιώνα.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Μορφωτικό Σύλλογο Επ​ιστημών Υγείας του Π.Κ​. και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας του Π.Κ- Σχολές Ηρακλείου