Γιατί οι σκύλοι υπακούν περισσότερο τις γυναίκες;

Αν έχεις κάποιο κατοικίδιο, σίγουρα το αγαπάς πολύ και σε χάνει ευτυχισμένη.

Τα χάδια, τα παιχνίδια, η χαρούμενη μουσούδα τους όταν τα πας βόλτα ή όταν τα ταΐζεις, σου φτιάχνουν τη διάθεση. 

Συνήθως, οι περισσότεροι χωριζόμαστε σε cat person ή σε dog person.

Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία και αγαπάς τα σκυλιά, ίσως έχεις παρατηρήσει κάτι πολύ παράξενο.

Συνήθως τα σκυλιά ακούνε πιο πολύ τις γυναίκες. Πάνε κοντά τους, παίζουν και υπακούουν τα κορίτσια.

Μην νομίζεις ότι δεν αγαπάνε τους άνδρες. Αντίθετα, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό που συμβαίνει.

Από ότι φαίνεται, τα σκυλιά έχουν τα ίδια συναισθήματα με τους ανθρώπους και επειδή οι γυναίκες είναι περισσότερο ευαίσθητες, οι σκύλοι μπορούν να μας καταλάβουν περισσότερο.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Royal Society of Open Science, βρήκε ότι οι γυναίκες είμαστε πιο κοντά με τα σκυλιά παρά με τους άνδρες και τα καταλαβαίνουμε όσο μας καταλαβαίνουν και αυτά (δηλαδή πολύ).

Ένας από τους ερευνητές, ο Tamás Faragó, δήλωσε στο Broadly: «Οι πιο πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι οι σκύλοι και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ίδια μέρη του εγκεφάλου και πιθανόν τις ίδιες διαδικασίες για να εκτιμήσουν τα συναισθήματα άλλων από τις φωνές τους».

«Φαίνεται ότι υπάρχουν βιολογικοί νόμοι όπου οι φωνές των θηλαστικών κωδικοποιούν τα συναισθήματα και αυτές οι διαδικασίες βοηθούν τους ανθρώπους να εκτιμήσουν τον συναισθηματικό φόρτο, όχι μόνο των σκύλων αλλά και τις συναισθηματικές εκφράσεις και άλλων θηλαστικών», προσθέτει.

«Οι γυναίκες είναι συνήθως περισσότερο ευαίσθητες και με περισσότερη ενσυναίσθηση στα συναισθήματα των άλλων και αυτό τις βοηθάει να καταλάβουν το συναισθηματικό περιεχόμενο των σκύλων όταν γαυγίζουν».

Από ότι φαίνεται, ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών.

 

Πηγή: bovary