Στην Κρήτη τους τουρίστες πριν τους δούμε τους καταλαβαίνουμε! - Το περίεργο

  • Σάββατο, 19 Μάιος 2018 08:52
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Στην Κρήτη που έχουμε και τουρισμό τόσες δεκαετίες, τα “σημάδια” των επισκεπτών μας έχουμε μάθει ... να τα πιάνουμε στο φτερό. Κι ένα από αυτά, εξαιρετικά περίεργο ίσως είναι όταν αρχίζουμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους με τον ήλιο να καίει και βλέπουμε τα αυτοκίνητα που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση.

Βέβαια γνωρίζουμε ότι όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2011 κατ επιταγή της Ευρωπαικής Ένωσης διαθέτουν φώτα ημέρας. Ωστόσο αυτά που βλέπουμε πολλές φορές είναι από μεγάλη σκάλα ως προβολείς.

Και μας φαίνεται περίεργο καθώς ζούμε στον τόπο που πάντα είναι Καλοκαίρι να βλέπουμε αυτοκίνητα με αναμμένα φώτα μέρα μεσημέρι. Μεταξύ μας θα αναβοσβήναμε τη “μεγάλη σκάλα” για να δείξουμε στον απεναντινό το “λάθος” του. Ωστόσο δε θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αυτοί που ανάβουν τα φώτα τους το μεσημέρι ζουν σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης όπου οι σήραγγες, σαν αυτές που ελπίζουμε να αποκτήσουμε κι εμείς, είναι πολύ συνηθισμένες. Έτσι ετοιμάζονται για να τις βρουν μπροστά τους. Eπιπλέον οι απότομες αλλαγές του καιρού στις χώρες τους από ήλιο, συννεφιά και βροχή τους επιβάλλει το φωτισμό και τη μέρα.