Συναυλία με τους Vamos Ensemble και την Ιωάννα Φόρτη με ελεύθερη είσοδο απόψε στο Μουσείο Ηρακλείου

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή συναυλία, σε μια μουσική συνύπαρξη της ερμηνεύτριας Ιωάννας Φόρτη και του  “Vamos Ensemble”.

Το “Vamos Ensemble” πρωτοεμφανίστηκε στα Χανιά πριν από τέσσερα χρόνια και έχει ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης. Είναι ένα πολυμελές σχήμα με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» του ήχο.

Η  Ιωάννα Φόρτη, από τις πλέον έμπειρες και ευέλικτες ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει διακριθεί σε ένα ασυνήθιστα ευρύ και ετερόκλητο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα. Η γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη το 2000 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας καριέρας που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Γερμανία (Carnegie Hall, Queen Elisabeth Hall, Neuköllner Oper Berlin, Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μέγαρο Μουσικής, κ.λπ.), συνεργασίες με τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, μαέστρους, τραγουδιστές και σκηνοθέτες, ηχογραφήσεις και δισκογραφία.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα ευρύ ρεπερτόριο που θα ξεκινά και θα καταλήγει σε Κρήτη, θα παντρεύει μουσικά ιδιώματα και θα μας ταξιδεύει στο παρελθόν και το παρόν μέσα από πολύ ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και δυνατές ερμηνευτικές στιγμές.
Η συναυλία αυτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Είσοδος Ελεύθερη