Φτιάξε τον καφέ σου λίγο διαφορετικά και δεν θα χάσεις

Η παρασκευή του καφέ έχει προχωρήσει πολύ από την εποχή που η γιαγιά μας είχε την επιλογή μόνο για ελληνικό στη χόβολη. Έκτοτε οι ποικιλίες εμπλουτίστηκαν, οι άνθρωποι πειραματίστηκαν ανάμεσα στο κρύο ή το ζεστό, έβαλαν γάλα, καβούρδισαν με διαφορετικούς τρόπους, άλλαξαν μέσα εκχύλισης. Κάμποσα χρόνια μετά μπορείς να παραγγείλεις τον καφέ σου με περισσότερες από μια λέξεις και επιπλέον μπορείς να κάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα μόνη σου στο σπίτι, σχεδόν αντάξιο με εκείνο των barista. 

Για ένα παραπάνω βήμα της τελικής γεύσης του καφέ μπορείς να δεις τις συνταγές που ακολουθούν. Μπορείς να πειραματιστείς με την ''δροσερή'' επίγευση της μέντας ή αν σου ταιριάζει η ''πικάντικη'' της κανέλας. Ακόμα μπορείς να εντυπωσιαστείς με την πρόταση του Γαβριήλ Νικολαΐδη ο οποίος προσάρμοσε καλοκαιρινά φρούτα στον καφέ του.

 

Αφρώδης κρύος espresso με μέντα

Υλικά για ένα ποτήρι

2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι
8 φύλλα φρέσκιας μέντας
Δύο δόσεις espresso από τον Starbucks Kenya
Ανθρακούχο νερό

Οδηγίες

Γεμίστε ένα σέϊκερ για κοκτέιλ με πάγο
Προσθέστε το απλό σιρόπι (σιρόπι με ζάχαρη), τη φρέσκια μέντα και τις δόσεις espresso
Ανακινήστε έντονα για 10 δευτερόλεπτα
Σουρώστε και ρίξτε το σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο
Προσθέστε στο τέλος λίγο ανθρακούχο νερό
Αν θέλετε προσθέτετε και 2-3 φύλλα μέντας στην κορυφή

 

Κρύος καφές με κανέλλα 

Υλικά για ένα ποτήρι

½ κούπα πάγο
150 ml  καφέ μεγάλης έντασης (δοκιμάστε  Starbucks® Guatemala Antigua ή τον πιο ελαφρύ Veranda Blend)
1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχου γάλακτος
Μια πρέζα τριμμένης κανέλας

Οδηγίες

Ανακατέψτε τον καφέ, το ζαχαρούχο γάλα και την τριμμένη κανέλα μέσα σε ένα σέϊκερ για κοκτέιλ.
Προσθέστε πάγο
Κλείστε το σέϊκερ και ανακινήστε έντονα για περίπου δύο λεπτά.
Σουρώστε και ρίξτε το σε ένα γυάλινο ποτήρι γεμάτο πάγο.
Και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε.

 

Πηγή: savoirville