H φάβα "σύμμαχος" για την ικαλή μνήμη

 

Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και μαγγάνιο, που κάνουν καλό στην αιμοποίηση και στο νευρικό σύστημα.
Η πλούσια περιεκτικότητά της σε διαλυτές φυτικές ίνες και ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης της την καθιστούν ιδανικό τρόφιμο για τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερίνης του αίματος, την ισορροπημένη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και την πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, κατάλληλη για χορτοφάγους και για άτομα που αποφεύγουν τις ζωικές πρωτεΐνες. Καλό είναι η φάβα να συνοδεύεται στο τραπέζι μας με δημητριακά, όπως ρύζι ή ξηρούς καρπούς, για να υπάρχει πληρότητα αμινοξέων, καθότι το αμινοξύ μεθειονίνη, συστατικό των πρωτεϊνών, απουσιάζει από τη φάβα.
Η σημαντική ποσότητα μαγνησίου που περιέχεται στη φάβα βοηθά το νευρικό μας σύστημα, αλλά και τη διατήρηση της καλής λειτουργίας της μνήμης.

gastronomos.gr