Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

  • Κυριακή, 20 Μάιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

Για τους κολοκυθοκεφτέδες
Για τη σάλτσα ντομάτας

600γρ. κολοκυθάκια
1 ντομάτα μεγάλη
1 κρεμμύδι μέτριο, καθαρισμένο
3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
150γρ. φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο μπίρα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
2 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 -2 κουτ. γλυκού Τabasco
2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τους κεφτέδες: Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκυθάκια, κόβετε τις άκρες τους και τα τρίβετε στον τρίφτη. Τα στύβετε και βάζετε τα τρίμματα σε μια μεγάλη λεκάνη. Κάνετε το ίδιο με τη μεγάλη ντομάτα καθώς και με το καθαρισμένο κρεμμύδι.

Ανακατεύετε τα υλικά στη λεκάνη και προσθέτετε τον δυόσμο, την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό. Προσθέτετε την μπίρα και στη συνέχεια το αλεύρι κουταλιά κουταλιά, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Τον αλατοπιπερώνετε και τον αφήνετε για 1 ώρα σε σχετικά δροσερό μέρος, καλά σκεπασμένο.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε μια κατσαρόλα αδειάζετε τον χυμό ντομάτας, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να πάρουν βράση. Δοκιμάζετε και κατόπιν αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να μειωθεί σχεδόν στο μισό και να συμπυκνωθούν τα υλικά της. Προς το τέλος προσθέτετε και το Tabasco. Περιμένετε να κρυώσει, σερβίρετε τη σάλτσα σε μπολ και την πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σας: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού της σούπας παίρνετε χυλό και τον ρίχνετε μέσα στο ζεστό λάδι με γρήγορες κινήσεις. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσά και ροδοκόκκινα. Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με τη σάλτσα.

olivemagazine.gr