7 λόγοι για να τρώτε πράσινο μήλο με άδειο στομάχι

Εσείς τρώτε πράσινο μήλο; Όλες οι ποικιλίες μήλων περιέχουν απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που ωφελούν την υγεία. Ωστόσο, το πράσινο μήλο συνιστάται ιδιαίτερα επειδή περιέχει λίγες θερμίδες και πολλές φυτοθρεπτικές ουσίες που εξασφαλίζουν επιπλέον ωφέλειες.

Το πράσινο μήλο έχει ξινή γεύση και περιέχει κυρίως νερό. Έτσι είναι ιδανικό για την αποτοξίνωση και την ενυδάτωση του σώματος.

Επίσης το πράσινο μήλο περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, αμινοξέων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνεισφέρουν στη σωματική και στην ψυχική ευεξία.

Εδώ και αρκετό καιρό συνιστάται να τρώτε το πράσινο μήλο με άδειο στομάχι όχι μόνο επειδή εξασφαλίζει ενέργεια αλλά και επειδή αυτό το φρούτο ενισχύει τον μεταβολισμό και προλαμβάνει τις ασθένειες.

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, αρκετοί άνθρωποι δεν τρώνε πράσινα μήλα, έτσι θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε λεπτομερώς εφτά λόγους για να τα τρώτε πιο συχνά.

1. Αδυνάτισμα

Το πράσινο μήλο έχει μόνο 80 θερμίδες. Παρά τις λίγες θερμίδες του, αποτελεί μια ισχυρή ενεργειακή πηγή χάρη στην περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες και αμινοξέα.

Η κατανάλωση πράσινου μήλου με άδειο στομάχι εξασφαλίζει στο σώμα επιπλέον φυτικές ίνες οι οποίες, πέρα από το ότι βελτιώνουν την πέψη, μας χορταίνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Οι θρεπτικές ουσίες που περιέχει το πράσινο μήλο βάζουν μπροστά τον μεταβολισμό από τις πρώτες ώρες της μέρας και, χάρη σε αυτό το γεγονός, το σώμα μπορεί να καίει θερμίδες πιο εύκολα.

2. Πρόληψη διαβήτη

Η προσθήκη πράσινου μήλου στην καθημερινή διατροφή μας αποτελεί έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο να μειώσουμε τον κίνδυνο για διαβήτη, ειδικά αν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου.

Η υψηλή περιεκτικότητα του μήλου σε διαλυτές φυτικές ίνες παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των σακχάρων βοηθώντας το σώμα να τα χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας.
Μεταξύ άλλων, τρώγοντας πράσινο μήλο το πρωί μειώνετε τις λαχτάρες για γλυκά και βοηθάτε το σώμα να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη.

3. Καρδιαγγειακή υγεία

Οι θρεπτικές ουσίες που βρίσκουμε στο πράσινο μήλο -συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή και οι φυτικές ίνες- έχουν σημαντικές ωφέλειες για την καρδιαγγειακή υγεία μας.

Το πράσινο μήλο βοηθάει στη ρύθμιση των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης, σταματώντας τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες.
Περιέχει σημαντικά επίπεδα καλίου, ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο που εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες του σώματος προστατεύοντας τους μύες και την καρδιά.
Το πράσινο μήλο μπορεί να συμβάλει στη μείωση των φλεγμονωδών μορίων, τα οποία μερικές φορές μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές στην καρδιά καθώς και στην κυκλοφορία του αίματος και στον εγκέφαλο.

4. Πέψη

Ένα πράσινο μήλο με άδειο στομάχι μπορεί να αποτελεί τη λύση για να δοθεί τέλος στην αργή πέψη και στη χρόνια δυσκοιλιότητα μια για πάντα.

Η πηκτίνη, ένα είδος φυτικών ινών που περιέχει το πράσινο μήλο, ρυθμίζει τις εντερικές κινήσεις και βοηθάει στην αποβολή των άχρηστων ουσιών.
Το πράσινο μήλο έχει ελαφριά δράση κατά του μετεωρισμού καταπολεμώντας τη συσσώρευση αερίων στον πεπτικό σωλήνα.
Το πράσινο μήλο εξουδετερώνει την υπερβολική παραγωγή γαστρικών υγρών και προλαμβάνει ενοχλήσεις όπως η δυσπεψία και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

5. Εγκεφαλική υγεία

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου. Ωστόσο ένα πράσινο μήλο κάθε πρωί μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη των ασθενειών που οδηγούν σε γνωστική εκφύλιση.

Το πράσινο μήλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε την κατεχίνη και την επικατεχίνη. Οι ουσίες αυτές προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.
Τα φλαβονοειδή, μαζί με τη βιταμίνη C και το μαγνήσιο που περιέχει το πράσινο μήλο, συμβάλλουν στην ανανέωση των κυττάρων. Βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος βελτιστοποιούν την οξυγόνωση του εγκεφαλικού ιστού.

6. Δερματική υγεία

Δεν μιλάμε για κάποια θαυματουργή θεραπεία κατά των ρυτίδων ή κάτι ανάλογο. Ωστόσο, οι αντιοξειδωτικές ουσίες του πράσινου μήλου αποτελούν επίσης εξαιρετικούς συμμάχους για την καταπολέμηση των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Προσθέτοντας πράσινο μήλο στη διατροφή σας βοηθάτε την κυτταρική ανάπλαση και ανανέωση, χάρη στις ουσίες του πράσινου μήλου. Ως αποτέλεσμα οι ρυτίδες και οι δερματικές κηλίδες μειώνονται.
Η υψηλή περιεκτικότητα του πράσινου μήλου σε νερό διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και, με τον καιρό, το αποτοξινώνει.
Το πράσινο μήλο είναι εξαιρετικό για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, ουσίες που διατηρούν τη δερμίδα σφριγηλή και νεανική.

7. Μείωση της οδοντικής πλάκας

Τα συστατικά που περιέχει το πράσινο μήλο εξασφαλίζουν σημαντικές ωφέλειες για την οδοντική υγεία μειώνοντας τον σχηματισμό οδοντικής πλάκας.

Τα φυσικά οξέα του καθαρίζουν τα δόντια. Επιπλέον, εξουδετερώνουν την ανάπτυξη βακτηρίων τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.
Το πράσινο μήλο αυξάνει επίσης την παραγωγή σάλιου και, ρυθμίζοντας το επίπεδο pH του στόματος, προλαμβάνει τη δυσάρεστη αναπνοή.

Ακόμα δεν έχετε συμπεριλάβει το πράσινο μήλο στη διατροφή σας; Τώρα που γνωρίζετε τις κύριες ωφέλειές του, μη διστάζετε να τρώτε ένα πράσινο μήλο με τη φλούδα κάθε πρωί.

meygeia.gr