Tέσσερις φυσικές θεραπείες για την υπέρταση

  • Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 07:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Το σκόρδο, το ελαιόλαδο και η μαύρη σοκολάτα αποτελούν εξαιρετικά φυσικά συστατικά για την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Θα εκπλαγείτε από το πόσο απλές είναι οι θεραπείες που παρουσιάζουμε παρακάτω.

[4 φυσικές θεραπείες για την υπέρταση]

1ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όταν πρόκειται για την υγεία, κάθε φυσική, εναλλακτική θεραπεία που έχει επιστημονική βάση για την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές φυσικές θεραπείες για την υπέρταση. Θα διαπιστώσετε πόσο απλές είναι και πόσο θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης θα δείτε ότι τα προβλήματά σας θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να ξέρετε πώς γίνεται η διάγνωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση). Ο γιατρός μετράει τακτικά την πίεση του αίματος, επομένως θα πρέπει να γίνουν αρκετοί διαγνωστικοί έλεγχοι.

Ο γιατρός θα σας πει πόσο συχνά θα πρέπει να μετράτε την πίεσή σας. Γενικά η υπέρταση διαγιγνώσκεται μετά από δύο ή περισσότερες μετρήσεις υψηλής πίεσης του αίματος στο σώμα.

Μια σημαντική πληροφορία που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι το να αγνοείτε την αρτηριακή σας πίεση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία σας. Σε αυτές περιλαμβάνονται το εγκεφαλικό, οι θρόμβοι αίματος, η παράλυση του προσώπου και ακόμα και οι καρδιακές προσβολές. Δεν θέλουμε να σας ανησυχήσουμε, απλώς θέλουμε να γνωρίζετε ότι η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης είναι σημαντική για την υγεία σας.

Τέσσερις φυσικές θεραπείες για την υπέρταση
1. Χυμός λεμονιού και μαϊντανός

Η κατακράτηση υγρών δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση. Το λεμόνι διαθέτει φανταστικές ιδιότητες και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Πρόκειται για μια ουσία που είναι ιδανική για την καταπολέμηση των τοξινών και άλλων ουσιών που συσσωρεύονται λόγω της κατακράτησης υγρών.

Επίσης, οι πιο σημαντικές ιδιότητες του χυμού λεμονιού είναι η διουρητική και η καθαριστική δράση του. Να θυμάστε ότι, εφόσον είναι φρούτο, περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού. Αυτό σημαίνει ότι το λεμόνι είναι η τέλεια τροφή για φυσική και ασφαλή αποτοξίνωση του σώματος.

Θα πρέπει να πίνετε ένα ή δύο φλιτζάνια χυμό λεμονιού χωρίς ζάχαρη κάθε μέρα. Αν πίνετε λεμόνι το πρωί, βοηθάτε το σώμα σας να αποτοξινωθεί. Έτσι αποβάλλονται ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν άγχος. Η πρόληψη και η πειθαρχία είναι το παν σε αυτή την περίπτωση.

2. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια πολύ σημαντική τροφή στον κόσμο των φυσικών θεραπειών. Θεωρείται πολύ χρήσιμο για την αντιμετώπιση πλήθους ιατρικών, διατροφικών, ορθοπεδικών και άλλων προβλημάτων. Το σκόρδο συνιστάται για την υπέρταση επειδή ανακουφίζει τα συμπτώματά της.

Πολλοί ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση σκόρδου ως φυσική θεραπεία για την υπέρταση. Επίσης βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης. Οι ιδιότητες του σκόρδου σας εξασφαλίζουν ωφέλειες όπως η διαστολή των αρτηριών. Το σκόρδο προλαμβάνει επίσης τον σχηματισμό θρόμβων.

meygeia.gr

Μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά σκόρδο σε μορφή χαπιού (χάπια σκόρδου), να προσθέτετε σκόρδο στο φαγητό σας ή να τρώτε μία σκέτη σκελίδα σκόρδο, αφού την αφήσετε μέσα σε ένα φλιτζάνι νερό για έξι έως οχτώ ώρες. Μπορείτε να βάλτε το σκόρδο στο νερό πριν πάτε για ύπνο και να το φάτε το επόμενο πρωί.

3. Μαύρη σοκολάτα

Ξέρουμε ότι αυτή η θεραπεία θα σας αρέσει πολύ ή μπορεί ακόμα και να σας ενθουσιάσει, αφού πρόκειται για μια υπέροχη εναλλακτική. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, που εξασφαλίζουν εξαιρετικές ωφέλειες για την υγεία της καρδιάς σας. Σας βοηθούν επίσης να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.

Λόγω αυτού, οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας σοκολάτας σε καθημερινή βάση. Έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να είναι μαύρη σοκολάτα. Η σοκολάτα γάλακτος δεν εξασφαλίζει στο σώμα σας τις ίδιες ωφέλειες.

4. Ελαιόλαδο

Από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων, το ελαιόλαδο και τα παράγωγά του φημίζονται για τις ωφέλειές τους. Το ελαιόλαδο ελέγχει με φυσικό τρόπο την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αυτό το υγιεινό λιπαρό περιέχει τρεις χιλιάδες διαφορετικές χημικές ουσίες, οι οποίες εξασφαλίζουν ιδιότητες που ξεχωρίζουν: το ελαιόλαδο προλαμβάνει την οξείδωση των κυττάρων και βοηθάει στον έλεγχο και στην αντιμετώπιση του διαβήτη αλλά και της κακής χοληστερίνης.

Τώρα που τα γνωρίζετε όλα αυτά, προσθέστε το ελαιόλαδο στη διατροφή σας και φροντίστε την υγεία σας. Ωστόσο, όπως ισχύει και για τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν προηγουμένως, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν δείξετε συνέπεια.