Πως να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση;

  • Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 19:38
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Για να βρεις την αυτοπεποίθησή σου, πρέπει να ξεβολευτείς. Όταν σπάσεις το φόβο της αποτυχίας και καταλάβεις ότι είναι μέρος της διαδικασίας, τότε θα ανακαλύψεις ότι μπορείς να κατακτήσεις σχεδόν τα πάντα αν προσπαθήσεις. Να είσαι τολμηρός και τρανές δυνάμεις θα έρθουν να σε βοηθήσουν.

Εδώ παραθέτω τέσσερις τρόπους για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

 

1. Να είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι μόνος
Ότι έχεις «πλάτες» πίσω σου, αν τις χρειαστείς. Να επιστρέψεις και να έρθεις πάλι σε επαφή με την εσωτερική δύναμή σου. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να διαπιστώσεις ότι δεν είσαι μόνος: Μπορείς να στραφείς στον εσωτερικό κόσμο σου για να αδράξεις τον πυρήνα σου. Μπορείς να στραφείς προς τον έξω κόσμο και να ζητήσεις βοήθεια. Επίσης, μπορείς να στραφείς προς τον έξω κόσμο και να προσφέρεις βοήθεια.

2. Προσπάθησε να αποδεχτείς τον εαυτό σου ολοκληρωτικά
Άρχισε να εκτιμάς την παραμικρή λεπτομέρεια του εαυτού σου, τονίζοντας τα θετικά στοιχεία σου και μη δίνοντας σημασία στα αρνητικά. Ετοίμασε μια λίστα με όλες τις θετικές πτυχές του εαυτού σου. Γράψε όσα περισσότερα μπορείς.

3. Μην περιμένεις να γίνεις τέλειος για να αναλάβεις δράση
Πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης άλλωστε. Μην περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες να έρθουν. Η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις είναι τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Η θέληση να κάνεις κάτι σου δίνει τη δύναμη να το καταφέρεις. Χαρτογράφησε τον επόμενο στόχο σου και άρχισε να κάνεις βήματα για να τον φτάσεις, όσο μικρά κι αν είναι. Να θυμάσαι ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι χρειάστηκε να περάσουν μέσα από πολλές αποτυχίες για να φτάσουν εκεί που είναι. Η αποτυχία είναι κι αυτή ένα βήμα προς την επιτυχία.

4. Η παρουσία σου είναι απαραίτητη
Κράτησε την καρδιά σου παρούσα μέσα στην καθημερινότητα. Διατήρησε την παρουσία της στις συζητήσεις σου, στις συναναστροφές σου και σε όλες τις πράξεις σου.

 

Πηγή: enallaktikidrasi