«Κάθε έξυπνος άνθρωπος κάνει λάθη»- Ο μαθητής που μας βάζει τα γυαλιά με την έκθεσή του!

  • Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 09:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Το διάσημο ρητό του Αϊνστάιν «Όποιος δεν έκανε ποτέ του λάθος δεν έχει ποτέ του δοκιµάσει κάτι καινούργιο» αποτέλεσε την θεματική για να αναθέσει ο δάσκαλος Τάσος Παπαναστασίου μια έκθεση στους μαθητές ΣΤ΄Δημοτικού της τάξης του.

Ο δάσκαλος ξεχώρισε μια από αυτές τις εκθέσεις και χθες τη μοιράστηκε διαδικτυακά με τους φίλους του στο Facebook θέλοντας να αναδείξει τις σκέψεις και τη φιλοσοφία ενός 12χρονου μαθητή που μέσα από το γραπτό του αναδεικνύει τη συγκροτημένη σκέψη, την ωριμότητα και το υψηλό επίπεδο παιδείας που έχει λάβει.

Η µέθοδος της δοκιµής και της αποτυχίας είναι θεµελιώδης στην επιστήµη αλλά και στη µάθηση. Χωρίς να κάνουµε λάθη, χωρίς να βρεθούµε αντιµέτωποι µε το άγνωστο, είναι αδύνατη η εξέλιξη. Εξάλλου είναι γεγονός, ότι από τα λάθη µαθαίνουμε περισσότερα απ’ ό,τι από τις επιτυχίες. Είναι καλό να πανηγυρίζουμε µε την επιτυχία, αλλά είναι πιο σηµαντικό να δίνουμε προσοχή στα διδάγµατα της αποτυχίας.

Ενδεικτικά στην έκθεσή του ο μαθητής αναφέρει τα εξής: "Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Εμένα μου αρέσει να συναναστρέφομαι και έχω φίλους παιδιά που δεν θεωρούν ότι τα κάνουν όλα σωστά. Δεν μου αρέσουν οι τέλειοι. Δεν είναι και ενδιαφέροντες. Το πιο πιθανό είναι κάθε φορά να σου λένε ψέματα."

www.infokids.gr