Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής από το Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου

Στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 14 Μαΐου η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Καλλιτεχνικών Σχολείων της Ελλάδας.

Οι μαθητές παρουσίασαν πέντε εξαιρετικές παραστάσεις ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Παντή, τον αείμνηστο γενικό γραμματέα του Υπουργείου, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο, παρακολούθησε την εκδήλωση και συνομίλησε με τους μαθητές δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στους ίδιους όσο και στους εκπαιδευτικούς τους για τη σπουδαία δουλειά τους.

«Η Πανελλήνια Συνάντηση των Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας φαίνεται να γίνεται θεσμός. Αναδεικνύεται μέσα από αυτήν τόσο η δουλειά των παιδιών και του διδακτικού προσωπικού όσο και το ίδιο το σχολείο» ανέφερε στην ομιλία του ο συνεργάτης του υπουργού Νικόλας Τσαφταρίδης και συμπλήρωσε: «Η τέχνη εξ ορισμού διαθέτει τις ενοποιητικές εκείνες δυνάμεις που μπορεί χωρίς άμεσες αναφορές να συμβάλει δημιουργικά στην εκπαίδευση των παιδιών».

Στην εκδήλωση, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης παρουσίασε απόσπασμα από την τραγωδία «Χοηφόροι» του Αισχύλου, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου την παραλογή «Του Νεκρού Αδελφού», το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ένα δραματοποιημένο παραδοσιακό παραμύθι και οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Γέρακα παρουσίασαν μια παράσταση σύγχρονου χορού.