Γιατί το σκοινάκι είναι η γυμναστική που πρέπει να ξεκινήσεις;

Που να ήξερες ότι αυτό το αθώο παιχνίδι, που έχει στιγματίσει τα παιδικά σου χρόνια, είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα trends της γυμναστικής που αλλάζει θεαματικά το σώμα. Αν το γνωρίζαμε βρε κορίτσια όταν ήμασταν δέκα ετών, ότι το σχοινάκι καίει το λίπος, τις θερμίδες και μας γυμνάζει, θα κάναμε ένα αλματάκι παραπάνω.

Τέλος πάντων! Σημασία έχει ότι αυτό το είδος άσκησης είναι must… και όχι τυχαία! Παρακάτω σου γράφω πέντε ξεχωριστούς λόγους, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις τώρα να κάνεις σχοινάκι, αν θες να έχεις μια αδύνατη και υγιή σιλουέτα. Αν είσαι ενημερωμένο κορίτσι του fitness, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει στα social media που γίνεται χαμός με αυτή τη γυμναστική, είτε μέσα από λογαριασμούς των personal trainer είτε από λογαριασμούς απλών και καθημερινών ανθρώπων. Το καλύτερο όμως σου το άφησα για το τέλος! Παρακάτω θα βρεις ένα πλάνο, ώστε να κάνεις τις σωστές ασκήσεις και να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου. Πάμε να δούμε!

 

1. Γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες
Καταλαβαίνεις και από μόνη σου ότι με το σχοινάκι μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες και το περιττό λίπος. Το θέμα είναι όμως ότι επειδή τα χέρια και τα πόδια βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και η κοιλιά είναι ενεργή, γυμνάζεις όλες τις μυικές ομάδες, μηδενός εξαιρουμένου!

2. Διατηρεί αυξημένους τους παλμούς
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μεταξύ των ασκήσεων που κάνεις, ώστε να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τους παλμούς και κατ’ επέκταση να κάνεις τις διπλάσιες καύσεις.

3. Είναι η πιο γρήγορη και αποτελεσματική cardio άσκηση
Πέντε λεπτά σχοινάκι μπορούν να καλύψουν και με το παραπάνω το τρέξιμο 1,5 χιλιομέτρου. Μπορείς να το κάνεις ακόμα και μέσα στο σπίτι σου, αν έχεις επαρκή χώρο, και να αποφύγεις την αυξημένη θερμοκρασία.

4. Βοηθάει στη συγκέντρωση
Κακά τα ψέματα, για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις αυτή την άσκηση πρέπει να κάνεις το απόλυτο focus. Επίσης είναι ένας καλός λόγος για να τσεκάρεις και τα αντανακλαστικά σου.

5. Σου προσφέρει ποικιλία
Αυτή η γυμναστική σου δίνει την ικανότητα να γυμνάσεις περισσότερο την μυική ομάδα που θες. Για παράδειγμα, αν θες να γυμνάσεις τους μηρούς ή τους γλουτούς κάνε πιο βαθιά καθίσματα ή αν θες να γυμνάσεις τους κοιλιακούς κάνε μικρές περιστροφές του κορμού.

 

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

- Ξεκίνησε κάνοντας 60 δευτερόλεπτα σχοινάκι, με τα πόδια να πηδούν ένα – ένα από πάνω.
- Συνέχισε, κάνοντας μεγάλα πηδήματα για 30 δευτερόλεπτα, με τα γόνατα να φτάνουν έως τον αφαλό.
- Για τα επόμενα 5 λεπτά συγχρόνισε τα πόδια σου, ώστε να πηδούν μαζί πάνω από το σχοινάκι.
- Ολοκλήρωσε κάνοντας 60 δευτερόλεπτα σχοινάκι σε χαλαρό βαθμό, με τα πόδια να πηδούν ένα – ένα από πάνω.

 

Πηγή: tlife