Πες μου το σώμα σου να σου πω τι μαγιό θα βάλεις

Ας είμαστε ειλικρινείς: Το να προσπαθούμε να βρούμε ένα μαγιό που να ταιριάζει στο σώμα μας, είναι από τις πιο δύσκολες εμπειρίες shopping που μπορεί μια γυναίκα να βιώσει, αφού η απόκτηση ενός swimwear είναι μια επιλογή που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λάθος. Ακόμα και η πιο fit ή αυτή με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που βρίσκεται ανάμεσά μας, μπορεί να έχει οποιαδήποτε αμφιβολία για το σώμα της.

Ύστερα λοιπόν, από αρκετή έρευνα πάνω στο γυναικείο σώμα (ναι, το έκανα όντως), αποφάσισα να σου παραδώσω απλόχερα έναν οδηγό που θα σε “κατευθύνει” ώστε να αγοράσεις το ιδανικό μαγιό. Ξέρεις, αυτό που θα καλύπτει τις ατέλειες και θα τονίζει τα καλά σου σημεία. Οπότε, πριν βγεις στα μαγαζιά για να αποκτήσεις αυτό που θα σου “κλείσει το μάτι”, τσέκαρε τις συμβουλές μας για να μην πέσεις σε καμία παγίδα.

Πριν περάσεις στο κεντρικό θέμα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά ΕΔΩ για να τσεκάρεις τις τάσεις που “παίζουν” φέτος στα μαγιό!

 

Σωματότυπος μήλο

Το δυνατό σου σημείο είναι τα πόδια σου, ενώ αυτό που πρέπει να τονίσεις και να αναδείξεις με το ιδανικό μαγιό, είναι η μέση σου. Είμαστε πολύ υπέρ των ολόσωμων μαγιό σε μίνιμαλ και διαχρονικό ύφος, αλλά και των μπικίνι που έχουν απλό σλιπ και σουτιέν με καλή “στήριξη”. Τα λεπτά κορδόνια, τα μαγιό που δεν έχουν clip στο δέσιμο και οι πολλές πληροφορίες στο πάνω μέρος, σίγουρα δεν είναι υπέρ σου. Επέλεξε χοντρές τιράντες λοιπόν, cups που θα κολακεύσουν το μπούστο σου και δεν πρόκειται να σε εκθέσουν μπροστά σε όλη την παραλία. Το ίδιο ισχύει και για τα ολόσωμα.
Τι μπορείς να φορέσεις από τις τάσεις: Το ολόσωμο μαγιό με την ενσωματωμένη ζώνη είναι ό,τι πρέπει για σένα, αφού θα τονίσει τη μέση σου και θα την κάνει να φαίνεται πιο αδύνατη. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ένα ολόσωμο με διακριτικά cuts στη μέση που θα δημιουργήσουν ακριβώς το ίδιο illusion, σαν αυτό που σου προανέφερα.

 

Σωματότυπος αχλάδι

Είσαι από τις ευνοημένες που μπορούν να φορέσουν strapless μαγιό, bikini tops με prints ή που καλύπτουν το ντεκολτέ. Γενικά τα βολάν και τα έντονα χρώματα μπορούν να γίνουν ο απόλυτος σύμμαχος που θα τραβήξουν την προσοχή στο πάνω μέρος, που είναι και το δυνατό σου σημείο. Γενικά δεν είμαστε υπέρ στο τριγωνάκι, γιατί θα σε κάνει να δείχνεις πολύ αδύνατη στο πάνω μέρος και με περισσότερο όγκο στο κάτω. Αν όμως έχεις αδυναμία σε αυτό το cut, επέλεξε ένα μαγιό που να έχει χοντρή φάσα κάτω από το τριγωνικό μπούστο. Επιπλέον, αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα ολόσωμα, επέλεξε ένα με βαθύ ντεκολτέ ή βολάν που θα τραβήξουν εκεί την προσοχή. Όσον αφορά στο κάτω μέρος, προτίμησε απλές γραμμές χωρίς κορδόνια, cuts ή σε ψηλόμεση γραμμή. Πρέπει να διατηρήσεις αυτό το κομμάτι όσο πιο “ήσυχο” γίνεται.

Τι μπορείς να φορέσεις από τις τάσεις: Τέλεια στο σώμα σου θα δείχνουν τα μαγιό με τα βολάν στο πάνω μέρος, τα αθλητικά με halter neck, αλλά και αυτά που δένουν μπροστά.

 

Σωματότυπος κλεψύδρα

Εσύ πραγματικά είσαι πολύ τυχερή! Γενικά δεν υπάρχουν κανόνες που να σε περιορίζουν, ούτε συμβουλές που θα σε κάνουν να δείχνεις… καλύτερη. Στο δικό σου σώμα ταιριάζουν όλες οι γραμμές και σίγουρα θα σου προτείναμε κάτι σε ψηλόμεση γραμμή ή τα ολόσωμα σε 90s στιλ που είναι hot τάση.

Τι μπορείς να φορέσεις από τις τάσεις: Όπως σου προανέφερα, μπορείς να φορέσεις σχεδόν τα πάντα, από τη στιγμή που έχεις μια “ισορροπημένη” σιλουέτα.

 

Αν έχεις φαρδιές πλάτες

Αν έχεις φαρδιές πλάτες, απόφυγε το υπερβολικό υλικό στο μαγιό σου και διάλεξε ένα τρίγωνο τοπ με λεπτές τιράντες.

 

Αν έχεις boyish φιγούρα

Αν έχεις μια boyish φιγούρα στο σώμα σου διάλεξε ένα μαγιό με θηλυκή σιλουέτα. Οι ladylike και χαριτωμένες λεπτομέρειες και η ενίσχυση δίνουν την ψευδαίσθηση των καμπυλών για οποιαδήποτε με αγορίστικο σωματότυπο.

 

Αν έχεις κοντά πόδια

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη σε σένα. Τα μπικίνι και ολόσωμα μαγιό έχουν την τάση να ανεβαίνουν ψηλά στην λεκάνη, με αποτέλεσμα να κάνουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο ψηλά. Αυτό το style μαγιό αγαπούν πολύ και οι διάσημες.

 

Αν έχεις μικρό στήθος

Ένα μαγιό με βαθύ ντεκολτέ είναι ιδανικό για τα κορίτσια με επίπεδο στήθος. Βρες ένα στιλ με βολάν στο στήθος για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του όγκου.

 

Πηγή: tlife