Σουτζουκάκια ριγανάτα, μια πεντανόστιμη συνταγή

  • Τρίτη, 15 Μάιος 2018 08:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

1 κιλό κιμάς ανάμεικτος, μισός χοιρινός και μισός μοσχαρίσιος
3 φέτες ψωμί, μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά με τα χέρια μας
1½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή + 1 κουτ. σούπας
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και τον ζυμώνουμε με το ψωμί, το 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη, το αυγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, για να σφίξει.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρίγανη και το λεμόνι να πάρουν βράση. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρουλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλύπτονται με το νερό. Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες κομμένες σε μέγεθος μεγάλου δαχτύλου, βρασμένες για λίγο σε νερό και, αφού κρυώσουν, τηγανισμένες σε καυτό ελαιόλαδο για να κάνουν τραγανή και ροδοκόκκινη κρούστα.

gastronomos.gr