Πίναμε μέχρι τώρα λάθος το τζιν τόνικ -Τι απαγορεύεται να βάζεις

  • Τρίτη, 15 Μάιος 2018 14:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Αν υπάρχει ένα ποτό, στο οποίο πολλοί έχουν τις δικές τους παραξενιές, τότε αυτό είναι το τζιν... και ειδικότερα το τζιν με τόνικ.

Άλλοι το θέλουν χωρίς φέτα λεμόνι ή lime, άλλοι με έξτρα στημένο λεμόνι, άλλοι εντελώς σκέτο.

Εξήγηση σε αυτή την σύγχυση με το τζιν με τόνικ αποφάσισε να δώσει ένας expert του τζιν, ο οποίος επεσήμανε  πως εν τέλει η επιλογή του λεμονιού ή του lime στο ποτό, μπορεί να σας χαλάσει όλη την γεύση.

Συγκεκριμένα, ο Σαμ Κάρτερ, ανώτερος ambassador της μάρκας τζιν Bombay Sapphire  με 22 χρόνια εμπειρία, αποκάλυψε στο Bussiness Insider πως τα συστατικά που μπορούν να απογειώσουν το τζιν με τόνικ είναι εν τέλει.... το τζίντζερ και η μέντα.

Σύμφωνα με τον Κάρτερ, το λεμόνι και το lime σε συνδυασμό με το νερό (από τα παγάκια) μπορεί να καταστρέψει όλη τη γεύση του ποτού.

«Στο τέλος το αποτέλεσμα είναι στυφό με το λεμόνι ή το lime», ανέφερε ο ίδιος.

Ετσι, κατά τον ίδιο, το τζίντζερ και ο δυόσμος- τα οποία πρέπει να μπουν στο πάτο του ποτηριού, πριν από οτιδήποτε άλλο- είναι και η τέλεια προσθήκη στο ποτό.

Οσο για την ιδανική δοσολογία, αυτή είναι το 1/3 του ποτηριού τζιν, τα 2/3 τόνικ και όσο περισσότερος πάγος τόσο το καλύτερο.Πηγή:iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο