Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στο άψε σβήσε

Πόσο εκνευριστικό είναι να θέλεις να φτιάξεις ψωμί με μαρμελάδα ή μέλι για πρωινό και το βούτυρο να είναι πέτρα και να μην απλώνεται με τίποτα; Για να μην μιλήσουμε για τη μέγιστη ατυχία του να θέλεις να φτιάξεις κέικ και η συνταγή να καλεί για βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Αντί να παλεύεις με το μαχαίρι ή να περιμένεις με τις ώρες τη φύση να κάνει το «θαύμα» της, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Γέμισε ένα ποτήρι με καυτό νερό και άφησέ το για μερικά λεπτά.
2. Άδειασε το ποτήρι.
3. Βάλε σε ένα πιάτο το βούτυρο και από πάνω το ποτήρι ανάποδα.
4. Άφησέ το για 1-2 λεπτά. Οι υδρατμοί θα κάνουν τα μαγικά τους και…έτοιμο! Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε λίγα λεπτά!

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο