Άκου φιλενάδα… Γράφει η Κωνσταντίνα Παπαγιώργη*

  • Σάββατο, 12 Μάιος 2018 18:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Έχεις Mail

Σε είδα χθες πολύ σκεφτική και αγχωμένη. Μου παραπονέθηκες ότι έχεις πάρει κιλά από το Χειμώνα και δεν πήγες ακόμη στη θάλασσα, γιατί…γιατί πως θα εμφανιστείς έτσι…όπως μου είπες…

Άκου λοιπόν φιλενάδα….Αντί να χτυπιέσαι 2 ώρες κάθε μέρα στο γυμναστήριο, αντί να κάνεις τη δίαιτα της…καρύδας, (πέρυσι έκανες νομίζω του…μήλου..), αντί να δέρνεσαι με ειδικά εργαλεία για την κυτταρίτιδα, αντί να βάζεις μάσκες στο πρόσωπο σου για τις ρυτίδες, αντί να ουρλιάζεις από τον πόνο στην αποτρίχωση, αντί να ξοδεύεις ένα σωρό λεφτά στα μαλλιά, στα νύχια, στα φρύδια, στα botox και στα διάφορα μαντζούνια…Χαλάρωσε!  Δε λέω, να περιποιείσαι τον εαυτό σου αλλά το βασικότερο είναι να νιώθεις όμορφα με αυτόν. Να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη και να χαμογελάς. Η καλύτερη ομορφιά είναι το χαμόγελό σου, η αυτοπεποίθησή σου, η γλυκύτητα και το μπρίο σου.

Τη ζωή δεν την βελτιώνουν κάποιοι λιγότεροι πόντοι στη μέση, ούτε οι περισσότερο ανορθωμένοι γλουτοί, ούτε καν εκείνα τα περίτεχνα βαμμένα νύχια…Συμμαζέψου, η εικόνα μπορεί να μετράει, αλλά η εικόνα δεν φτιάχνεται με πόντους. Με χαμόγελο, αισιοδοξία, όρεξη για ζωή, κέφι, ζωντάνια και ανοιχτή καρδιά. Και πίστεψέ με αυτά δεν τα πουλάνε, ούτε μπορούνε να στα σμιλέψουνε. Φόρεσέ τα αυτά λοιπόν, βάλε και λίγη αγάπη σ όλα αυτά, βγάλε λίγο εγωισμό και μπόλικη ανασφάλεια και είσαι έτοιμη να κατακτήσεις  πρώτα από όλα τα κάστρα τα δικά σου. Τη δική σου αυτοεκτίμηση, τη δική σου εικόνα και αφού τα κατακτήσεις αυτά, να ξέρεις ότι εκεί έξω στην παραλία, ειδικά φέτος που είναι και πιο ζεστή η θάλασσα, δεν θα σου μείνει απόρθητο κανένα κάστρο. Απόλαυσε τον εαυτό σου φιλενάδα, πίστεψε σ αυτόν και ξεκαθάρισε μέσα σου ότι πρέπει πρώτα εσύ να τον αγαπάς για να τον αγαπήσουν και άλλοι!

 

*Η Κων/να Παπαγιώργη είναι εκπαιδευτικός