Χοιρινό με τσιγαριαστά χόρτα

  • Σάββατο, 12 Μάιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, καυκαλήθρες, ζοχοί, πράσα, τσουκνίδες, μάραθο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνετε 3 ποτήρια νερό και αλατοπιπερώνετε.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτε λίγο επιπλέον νερό.

Στο μεταξύ κόβετε όλα τα χορταρικά στη μέση και μόλις μαλακώσει το κρέας τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

 

Tips

Μπορείτε μία ημέρα πριν να μαρινάρετε το χοιρινό μέσα σε λευκό κρασί, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο και το βγάζετε 20 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

olivemagazine.gr