Το ταξίδι του νερού με Lego - Μεγάλη γιορτή ρομποτικής και δημιουργικότητας στο Ενυδρείο Κρήτης

Την Κυριακή 13 Μαΐου, το Ενυδρείο Κρήτης - CRETAquarium Θalassoκosmos, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων άνοιξη-καλοκαίρι 2018, θα φιλοξενήσει το FIRST® LEGO® League Jr., μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης, που για τη φετινή σχολική χρονιά 2017 - 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και έχει τίτλο «AQUA ADVENTURE».

20 ομάδες μικρών παιδιών (6 έως 10 ετών) από όλη την Κρήτη που έχουν ήδη εξερευνήσει το νερό και τις χρήσεις του, θα παρουσιάσουν την δική τους «ΥΔΑΤΙΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» και θα εκθέσουν τις δικές τους σχετικές ιδέες μέσα από μια γιορτή γνώσης, ομαδικής εργασίας και ενός διαγωνισμού που καλλιεργεί τον ευγενή συναγωνισμό. Με τη δημιουργία μιας αφίσας στην οποία θα αποτυπώνεται το θέμα που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα σχετικά με το νερό, καθώς και με τη δημιουργία μιας κατασκευής με LEGO®, η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει το δικό της ταξίδι του νερού βασισμένη στις Βασικές Αξίες (Core Values) που προωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

 

Αποκλειστικός διοργανωτής του διαγωνισμού FIRST® LEGO® League Jr. για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που στόχο έχει την προώθηση της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών. Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την Ρομποτική προάγει την επικοινωνία, την δημιουργικότητα και την διασκέδαση!

 

Κυριακή 13 Μαΐου 2018, 15:00μμ

Ενυδρείο Κρήτης - CRETAquarium Θalassoκosmos

Είσοδος Ελεύθερη στους χώρους διεξαγωγής του διαγωνισμού

 

Αφηστε καποιο σχολιο