Με τα φώτα μεθυσμένα και βαριά, τριγυρνούσε η νταλίκα στην Αθήνα

  • Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 21:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Έχεις Mail

Δυο νεκροί και μια γυναίκα 34 ετών που παλεύει για την ζωή της είναι το αποτέλεσμα ενός ακόμα θανατηφόρου τροχαίου. Ενός τροχαίου που ευτυχώς δεν ανήκει σε όσα έχουμε “συνηθίσει” αλλά είναι ένα τροχαίο που σοκάρει πολύ και προβληματίζει; Θυμάστε την Porche; Κάτι τέτοιο.

Της Ελίνας Λαγουδάκη

Ο “οδηγός του θανάτου” οδηγούσε μια νταλίκα και τα ξημερώματα της Τετάρτης, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη λεωφόρο Κηφισιάς και συγκρούστηκε με δυο αυτοκίνητα. Ο ίδιος ισχυρίζεται πρόβλημα στο τιμόνι αλλά και τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του δείχνουν πως δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά ακόμα και αν δεν είχε θέμα το τιμόνι.

Έχει χάσει γιο από τροχαίο και η αδερφή του λέει πως ποτέ δεν έπινε και είχε μεγαλώσει μέσα στα φορτηγά. Συγγνώμη αλλά δεν δέχομαι πως αυτό ήταν παιχνίδι της μοίρας ούτε θα τα βάλω με το ανύπαρκτο διαχωριστικό στη λεωφόρο. Ακόμα και να μην είχε πιει ποτέ ξανά στη ζωή του, δεν δικαιολογείται σε έναν επαγγελματία οδηγό να έχει καν μυρίσει το αλκοόλ πριν τα δρομολόγιά του.

Ας πούμε ευτυχώς που τα θύματα ήταν μόνο αυτά αλλά ας μην το δούμε σαν ένα τυπικό τροχαίο.

Είχε πιαστεί ξανά να οδηγεί μεθυσμένος αλλά είχε ακόμα το δικαίωμα να οδηγεί. Γιατί; Και αν αυτός ο άνθρωπος οδηγούσε ένα λεωφορείο; Ή αν τα θύματα ήταν πολλά περισσότερα; Μην μας απασχολούν αυτά τα θέματα μόνο για όσο τα προβάλλουν τα μέσα. Δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι για όσα γίνονται στους δρόμους. Φταίει ο εγωισμός και η έλλειψη οδικής παιδείας που μας διακατέχει.