Κέρδισε την χαμένη σου αυτοπεποίθηση

  • Τετάρτη, 9 Μάιος 2018 20:34
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Σίγουρα είναι  δύσκολο να έχεις μονίμως "υψηλό ηθικόν" γιατί υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια που ίσως προκύψουν στη ζωή σου και οποία επηρεάζουν τις σκέψεις και την εικόνα που  που έχεις για εσένα.

Πραρακάτω θα διαβάσεις για κάποια μικρά βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα βελτιώσεις τη σχέση που έχεις με το ‘’είναι’’ σου και θα νιώσεις πιο σίγουρη για τις αποφάσεις σου. Μη ξεχνάς ότι το τι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας το εισπράττουν και οι άλλοι…

 

Θετικά συνασθήματα
Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που χαρκατηρίζουν έναν άνθρωπο που έχει αυτοπεποίθηση είναι το κέφι και η όρεξη.Ίσως θεωρητικά να είναι δύσκολο να είσαι συνεχώς ευδιάθετη αλλά αν προσπαθήσεις θα καταλάβεις τη διαφορά. Η διάθεση επηρεάζει τα πάντα. Αν έχεις διαρκώς άσχημες σκέψεις όπως  ότι θα αποτύχεις και άλλα τέτοια  τότε προκαλείς αρνητικό συναίσθημα και ουσιαστικά βάζεις εσύ τα εμπόδια στον εαυτό σου. Είναι προτιμότερο να πιστέψεις ότι μπορείς να πετύχεις και ας μην ξέρεις αν η επιτυχία θα έρθει, τουλάχιστον ξέρεις ότι προσπάθησες. Η θετική σκέψη μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Στάση σώματος
Είναι πια αποδεδειγμένο ότι η σωστή στάση σώματος προδίδει και το τι πιστεύουμε για εμάς και αυτό γίνεται αντιληπτό και στους άλλους που μας βλέπουν. Προσπάθησε να έχεις ίσια την πλάτη σου και το στήθος σου. Να δείχνεις  σιγουριά σε κάθε σου βήμα και να κοίτας τους άλλους στα μάτια, Πρέπει να είσαι περήφανη γι’ αυτό που είσαι, αυτό σημαίνει αυτοπεποίθηση!

Ασκήση
Αν νιώθεις συχνά ότι δεν έχεις ενέργεια τότε να ξέρεις ότι επιρεάζεται και η αυτοπεποίθησή σου. Για να επαναφέρεις την χαμένη σου ενέργεια ασκήσου. Βρες τι σου ταίριαζει από τα αθλήματα και άρχισε από τις πρώτες πρωινές ώρες. Συνδύασε την άθληση τρώγοντας πιο υγιεινά και θα δεις αλλάγές τόσο στην ψυχολογία όσο και στο σώμα σου.

Μικρές αλλαγές
Αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένεις τότε βάλε κι εσύ το χεράκι σου για να τα αλλάξεις.  Αν οι μέχρι τώρα συνήθειές σου δεν ήταν οι σώστές μπορείς να τις βελτιώσεις. Ξεκίνα από τα πιο απλά, όπως το να πας για καφέ σε διαφορετική καφετέρια από τη συνηθισμένη ή να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι που ίσως έχεις καιρό να κάνεις.Σίγουρα κάποια πράγματα τα θέλουμε όπως είναι στη ζωή μας όπως τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όμως οι μικρές αλλάγες στον τρόπο που ζούμε καθημερινά μπορούν να μας ανανεώσουν.

Εξωτερική εμφάνιση
Σίγουρα το να τα βρεις με τον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό, όμως και η πρώτη εικόνα όπως είναι η εμφάνιση είναι εξισου σπουδαία. Το να ντύνεσαι με ρόυχα που σου αρέσουν και το να φροντίζεις και να επιμελείσαι την εμφάνισή σου επηρεάζει την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα. Πρέπει να δείχνεις τα τα δυνατά σου σημεία, φρόντισε να είσαι πάντα καθαρή, φρεσκολουσμένη, όμορφα ντυμένη και περιποιημένη.Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα χρήματα αλλά το πόσο χρόνο είσαι διατεθημενη να αφιερώσεις σε εσένα. 

Δείξε το χαμόγελό σου.
Είναι το πιο ωραίο πράγμα πάνω σε έναν άνθρωπο. Το χαμόγελο μπορεί να επηρεάσει  τη δική σου διάθεση και αυτοπεποίθηση αλλά και όσων είναι δίπλα σου.

 

Πηγή: womenonly