Αυτά είναι τα τρία πιο βρώμικα αντικείμενο στη κουζίνα σου

  • Τετάρτη, 9 Μάιος 2018 20:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των φανατικών με την καθαριότητα; Σκουπίζεις και σφουγγαρίζεις το σπίτι σου όλη την ώρα; Απαγορεύεις σε όλους να διαβούν την είσοδο χωρίς πρώτα να αποχωριστούν τα παπούτσια τους; Καλά κάνεις.

Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζεις πως το σπίτι σου κρύβει μερικές «πονηρές» παγίδες μέσα στις οποίες πέφτουν ακόμα και οι πιο εμμονικές με την καθαριότητα. Και ξεκινάμε από το βασικότερο δωμάτιο ενός σπιτιού: Την κουζίνα.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σε αυτή;

Πριν βιαστείς να απαντήσεις πως η δική σου κουζίνα «λάμπει», ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις την αλήθεια που έρχεται κατά πάνω σου. Όσο καθαρό κι αν είναι το συγκεκριμένο μέρος μέσα στο δικό σου σπίτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις κάνει βασικά λάθη όσον αφορά στην καθαριότητα των τριών –αποδεδειγμένα- πιο βρώμικων αντικειμένων που βρίσκονται εκεί.

Περί τίνος πρόκειται;

 

Το σφουγγαράκι για το πλύσιμο των πιάτων

Δε μπορείς ούτε να φανταστείς πόσες χιλιάδες διαφορετικά είδη βακτηρίων «φιλοξενεί» το σφουγγάρι με το οποίο πλένεις τα πιάτα και τα κουζινικά σου. Το συγκεκριμένο αντικείμενο απορροφά τεράστιο αριθμό μικροβίων κάθε φορά που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό λερωμένων πιάτων, ποτηριών και –κυρίως- μαχαιροπίρουνων.

Πρόκειται, μάλιστα, για μικρόβια που βρίσκουν… νέο σπίτι στο σφουγγάρι που εσύ θα χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά μέχρι να φθαρεί εντελώς και να αποφασίσεις να το πετάξεις.

Μέγα λάθος. Αν θέλεις να γλιτώσεις από τα ενοχλητικά και άκρως επικίνδυνα βακτήρια, δεν έχεις παρά να πάρεις απόφαση πως κάθε δύο με τρεις μήνες (το πολύ) θα πρέπει να αντικαθιστάς το σφουγγάρι σου με ένα καινούργιο.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν και πολλά αντιβακτηριδιακά προϊόντα. Προτίμησε τα.

 

Το χερούλι του ψυγείου

Πρέπει να παραδεχτείς πως όπως όλοι μας, έτσι κι εσύ, ανοίγεις περισσότερες από 10 φορές την ημέρα το ψυγείο σου. Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είναι απίθανο να ανοίξεις την πόρτα του ακόμα και όταν έχεις μπει μόλις στο σπίτι σου, πριν καν μπεις στο μπάνιο για να πλύνεις τα χέρια σου.

Μιλάμε για μια επιφάνεια που αγγίζουμε συνεχώς και που –δυστυχώς- μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν καθαρίζει σχεδόν ποτέ!

Παραδέξου το: Πόσες φορές όταν κάνεις γενική στο σπίτι μπαίνεις στη διαδικασία να καθαρίσεις το χερούλι της πόρτας του ψυγείου;

Ήρθε η ώρα να το βάλεις κι αυτό στο πρόγραμμα.

 

Όλες οι επιφάνειες κοπής

Είτε πλαστικές, είτε ξύλινες. Οι χαρακιές που δημιουργούνται από το μαχαίρι σου αποτελούν ιδανικό μέρος για να συσσωρευτούν τα μικρόβια, καθώς ούτε το πλύσιμο δεν θα καταφέρει να τα «ξεβολέψει» από εκεί.

Τα αντικείμενα αυτά χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά χωρίς καν να πλένονται σωστά, αφού δεν είναι μυστικό πως πολλές νοικοκυρές τα καθαρίζουν απλά με ένα βετέξ. Μέγα λάθος.

Σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, πρέπει να προσέξουμε και κάτι ακόμα: Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούμε την ίδια επιφάνεια κοπής για φρούτα ή λαχανικά και κρέατα, καθώς τα μικρόβια από το κρέας μεταφέρονται άμεσα παντού. Και δεν θέλεις να καταλήξουν στο στομάχι σου, σωστά;

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι μετά από κάθε χρήση να πλένεις καλά το αντικείμενο αυτό με καυτό νερό και κάποιο αντιβακτηριδιακό σαπούνι.

Γενικότερα, τα μικρόβια βρίσκονται παντού μέσα στο σπίτι μας. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικές όσον αφορά στον τρόπο που καθαρίζουμε τον προσωπικό μας χώρο προκειμένου να μη θέσουμε σε κίνδυνο την ίδια μας την υγεία.

Αξίζει τον κόπο, δε νομίζετε;

 

Πηγή: womenonly