Μια ασήμαντη γραμματέας άφησε περιουσία 9 εκατομμυρίων σε σχολείο

  • Τετάρτη, 9 Μάιος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η Σύλβια Μπλουμ ήταν γραμματέας επί 67 χρόνια, μάζεψε κρυφά μια ολόκληρη περιουσία και αποφάσισε να τα κληροδοτήσει, μετά τον θάνατό της, σε ένα σχολεία με φτωχά παιδιά στο Μπρούκλιν.

Η ιστορία της έγινε εξώφυλλο  στους New York Times: καθημερινά, ως τα 96 της χρόνια, η Σύλβια Μπλουμ έπαιρνε το μετρό για να πάει στη δουλειά της στο Μανχάταν. Η απόσταση ανάμεσα στο γραφείο δικηγόρων της Γουόλ Στρητ, όπου εργαζόταν, και στο δύο δωματίων σπίτι της στο Μπρούκλιν ήταν 45 λεπτά.

Σε αυτό το σπίτι η ανιψιά της Τζέην ήρθε να μαζέψει κάποια πράγματα, μετά τον θάνατό της, το 2016. «Είχε κρατήσει όλα τα αποκόμματα από τις τράπεζες και όταν έκανα τον λογαριασμό είδα ότι είχε 9 εκατομμύρια δολάρια. Κανείς δεν γνώριζε πως είχε τόσα χρήματα», δήλωσε η Τζέην.

Η Σύλβια Μπλουμ αγόραζε τις ίδιες μετοχές με το αφεντικό της. Ετσι μάζεψε έναν θησαυρό στα 67 χρόνια που δούλεψε ως γραμματέας. «Ηταν η εποχή που οι γραμματείς οργάνωναν όλη τη ζωή του αφεντικού τους», δήλωσε η Τζέην. «Οταν ένα από τα αφεντικά της τής ζητούσε να δώσει εντολή για αγορά στο χρηματιστήριο, εκείνη αγόραζε για τον εαυτό της τις ίδιες μετοχές, για λιγότερα χρήματα».



Πηγή:iefimerida.gr