Πως θα σταματήσεις να "τσιμπάς";

Ίσως είσαι από αυτούς που δεν τρώνε πολύ αλλά συνήθως τους αρέσει να “τσιμπάνε” κάθε λίγο και λιγάκι. Πώς θα σταματήσεις αυτήν την κακιά συνήθεια; Βρήκαμε το πιο απλό trick.

Πώς θα σταματήσεις να τσιμπάς φαγητό; Υπάρχει τρόπος; Ναι, υπάρχει! Σίγουρα έχεις έναν φίλο στην παρέα που δεν πεινάει, δεν θέλει να φάει αλλά θα “τσιμπήσει” απ’ τις δικές σου πατάτες, από το δικό σου γλυκό και τελικά…μάλλον θα το μοιραστείτε στα δύο.

Το “τσίμπημα” ή αλλιώς snacking μπορεί να σου προσθέσει κιλά χωρίς να το αντιληφθείς και είναι κάτι που απλά δεν χρειάζεσαι. Θα “τσιμπήσεις” λίγο πριν το φαγητό, θα “τσιμπήσεις” λίγο γλυκό μετά το μεσημεριανό σου γεύμα, θα “τσιμπήσεις” λίγο στο γραφείο, ακόμα και στο δρόμο. Θα επιστρέψεις στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και θα “τσιμπήσεις” κάτι μέχρι να είναι έτοιμο το βραδινό σου.

Γιατί; Οι λόγοι είναι πολλοί. Τρως λίγο απ’ όλα και αυτό οφείλεται είτε επειδή δεν απολαμβάνεις ένα πλούσιο γεύμα σε πρωτεΐνες ώστε να σε κρατήσει μέχρι επόμενο γεύμα σου, κι έτσι νιώθεις μονίμως πεινασμένος, είτε λόγω ψυχολογίας.

Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς συχνά “τσιμπάμε” φαγητό επειδή είμαστε αγχωμένοι ή στεναχωρημένοι. Και κάπως έτσι βρίσκουμε παρηγοριά στο φαγητό και το snacking!

 

Πώς θα σταματήσεις να “τσιμπάς” φαγητό; Το πιο απλό trick!

Προκειμένου να σταματήσεις αυτήν την κακιά, καθημερινή συνήθεια -γιατί πλέον σου έχει γίνει συνήθεια- το μυστικό είναι το νερό! Μετά από το γεύμα σου πιες ένα μεγάλο (όσο πιο μεγάλο μπορείς) ποτήρι με νερό. Αυτό θα σε κρατήσει ενυδατωμένη και θα γεμίσει το στομάχι σου. Έτσι ακόμα κι αν το θέλεις, το λαχταράς, το έχεις λιγουρευτεί δεν θα μπορείς να “τσιμπήσεις” τίποτα!

Αυτό το κόλπο ίσως δεν λειτουργήσει σε όλους, καθώς χρειάζεται να προσέξεις και τη διατροφή σου, αλλά το να πίνεις νερό έχει πολλά οφέλη.

Φυσικά, δεν θα στερηθείς το φαγητό όταν πραγματικά πεινάς. Αλλά αυτό είναι μια καλή και χρήσιμη τεχνική γνωρίζεις ότι δεν χρειάζεσαι άλλο φαγητό. Γι’ αυτό και πρέπει να ακούσεις το σώμα σου όταν είσαι πραγματικά πεινασμένος και να μην περιορίζεις τον εαυτό σου αλλά και να το ακούς κι όταν είσαι φουσκωμένος να μην το παρακάνεις!

 

Πηγή: ipop