850 φοιτητές από 75 χώρες στην Κρήτη - Θα γνωρίσουν τον τόπο μας και θα γλεντήσουν με τη μουσική μας

  • Δευτέρα, 7 Μάιος 2018 15:14
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το Erasmus Student Network Greece, για 8η χρονιά, διοργανώνει το «The Crete Trip», ένα πολιτιστικό ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Κρήτη για τους φοιτητές Erasmus της Ελλάδας.

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ θα φέρει στην Κρήτη το Erasmus Student Network Greece (ESN) στις 10-13 Μαΐου. Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το ESN Greece διοργανώνει το «The Crete Trip» με συμμετέχοντες περισσότερους από 850 διεθνείς φοιτητές, από 75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+. Οι διεθνείς φοιτητές θα ταξιδέψουν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και τις περιηγήσεις. Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι γεμάτο δραστηριότητες. Στόχος του ταξιδιού είναι οι φοιτητές να μπορέσουν να δουν τις ομορφιές τις Κρήτης, να διασκεδάσουν, να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού αλλά και το «The Crete Trip» να γίνει θεσμός στο χώρο του Erasmus ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν και οι επόμενες γενιές φοιτητών.

Το πρόγραμμα του «The Crete Trip 2018», που υλοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ξεκινάει από το Ηράκλειο, όπου θα διαμένουν οι φοιτητές, και περιλαμβάνει επισκέψεις σε Μάταλα, Κνωσσό, και Μπάλο. Από την πρώτη κι όλας μέρα της εκδρομής οι κάτοικοι του Ηρακλείου θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού μέσω του Flag Parade - μίας πολυπολιτισμικής πορείας με σημαίες και εθνικά χρώματα των 850 φοιτητών που θα περάσουν μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου αμέσως μετά τον επίσημο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 14.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αποκορύφωμα της εκδρομής αποτελεί το περίφημο Κρητικό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, στο Πάρκο Γεωργιάδη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.30 με το μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου και το χοροδιδασκαλείο του Στέλιου Καρλάκη. Έπειτα θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με διεθνή μουσική από Dj.

Λίγα λόγια για το ESN:

 

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students Ηelping Students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές, σε 500 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 40 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.

 

Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και το ESN στην Ελλάδα, ήδη από το 1991.Σήμερα, δραστηριοποιούνται 22 τοπικοί σύλλογοι με περισσότερα από 200 ενεργά μέλη στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα και Αιγαίο. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται συνολικά περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο, και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.