Παπακωνσταντίνου, Σαββόπουλος, Κίτρινα ποδήλατα - Πλούσιο τριήμερο στο φεστιβάλ των Ματάλων

Σε μια μεγάλη μουσική σκηνή θα μετατραπούν τα Μάταλα από 22 ως 24 Ιουνίου στα πλαίσια της πραγματοποίησης του φεστιβάλ για 7η χρονιά. Σπουδαία ονόματα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα περάσουν φέτος από τη σκηνή του φεστιβάλ που για δεύτερη χρονιάμε αποκλειστική ευθύνη του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Ματάλων. Την αυλαία του φεστιβάλ, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ θα ανοίξουν τα Κίτρινα ποδήλατα ενώ το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί μέχρις στιγμής περιλαμβάνει:

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 19:00 Κίτρινα Ποδήλατα, Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 21:30 Διονύσης Σαββόπουλος, Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 23:30 Mατούλα Ζαμάνη, Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 19:00 No Quarter, Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 20:00 Thunderstruck, Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 21:30 15 – 50, Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 23:00 Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

 

Οι συναυλίες που αναμένεται να συμπληρωθούν από το πρόγραμμα της Κυριακής 24 Ιουνίου μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

«Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απαντά ο κόσμος που κυριολεκτικά τον λατρεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εσάς!

Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή. Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσιμο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου.

Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια.

Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής!

Κίτρινα Ποδήλατα

Το δυναμικό live-rock συγκρότημα, αναλαμβάνει, ως ο κυριότερος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής ροκ σκηνής, να μεταδώσει την ανεξάντλητη ενέργειά του, ενισχύοντας την πεποίθηση πως… «μέσα απ την παρέα που ενώνεται, μέσα απο την μουσική και τα ισχυρά μηνύματά της, μπορούμε όλοι να ανακαλύψουμε μια φωτεινότερη πλευρά του εαυτού μας». Τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, οι Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, στην πιο δημιουργική περίοδο της 18ετούς πορείας τους, μετά και την κυκλοφορία του Vol2 «the Orchestra project», υπόσχονται ένα εκρηκτικό stage performance και τραγούδια «πίσω απ την βιτρίνα», να μετατρέψουν τις βραδιές μας σε δυνατές συναυλιακές εμπειρίες που θα αναθερμάνουν τις ελπίδες μας για καλύτερες μέρες.

Διονύσης Σαββόπουλος

Το Matala Beach Festival ξεκινάει φέτος με τον Διονύση Σαββόπουλο! Έρχεται να «δέσει» με τα τραγούδια του στον τόπο που φέρει την ατμόσφαιρα μιας εποχής που έγραψε ιστορία.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο πρωτεργάτης ενός μουσικού ρεύματος που στην Ελλάδα ονομάστηκε «Έλληνες τραγουδοποιοί». Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί εγκαινίασαν ένα είδος που δεν υπήρχε μέχρι τότε, συγχρονίζοντας το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Πρόκειται για ένα μουσικό μύθο στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και κοινό συχνά τον αποκαλούν «Έλληνα Ντύλαν». Ο ίδιος, προτιμά να λέει ότι είναι ο «Έλληνας Σαββόπουλος».

Φέτος θα κάνει την έναρξη στο Matala Beach Festival όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της χώρας. Στήνουν μια παράσταση που ξεπερνάει τα σύνορα και δίνει νέο νόημα σε αυτό που αποκαλούμε “world music”.

Ξεχωριστή παρουσία δίπλα του η νέα τραγουδοποιός και συνθέτης, η Κατερίνα Πολέμη που έχει ξεκινήσει ήδη το δικό της συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Εχει ξεχωρίσει παγκοσμίως με την βράβευση της για την μουσική στην κινηματογραφική ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Πραγματοποιεί παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βραζιλία. Οι στίχοι της και η μουσική της, έρχονται κατευθείαν από την καινούρια κουλτούρα των νέων ανθρώπων που μετακινούνται σε όλο τον κόσμο σαν να είναι σπίτι τους και γράφει με άνεση στίχους στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά.

Συμμετέχουν:

Γιώτης Κιουρτσόγλου, μπάσο

Καλλίστρατος Δρακόπουλος, τύμπανα

Στάθης Αννινος, πλήκτρα

Ηχος: Γιάννης Τούντας

Φώτα: Περικλής Μαθιέλης

Παραγωγή: Well art live

Mατούλα Ζαμάνη

Στα Μάταλα της Κρήτης και στο φανταστικό τεταρτημόριο της μνήμης του πόθου και της θάλασσας, η Mατούλα Ζαμάνη,η πέρδικα των Τρικάλων,έρχεται από τους αμοργιανούς βράχους με καινούργια τραγούδια στο χρώμα του ουρανού και συννεφιασμένες κυριακές στο πλαι των βουνών

Σε συνθήκη καλοκαιρίας, με δικά της περιπλανώμενα τραγούδια, λαϊκές μελωδίες της ζωής, άσματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου κι αλλόκοτες ιστορίες που σφηνώνουν στην κάρδια και φυτρώνουν στο νου.

Η Ματούλα Ζαμάνη μας καλεί στο τραγούδι και στον χορό, στην μελαγχολία που γίνεται γέλιο και τρυφερότητα, στα δάχτυλα και τις ανάσες.

"Επειδή η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος"

Σταθεροί συνταξιδιώτες της:

Κώστας Νικολόπουλος: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα

Θάνος Καζαντζής τύμπανα-pads

Γιάννης Κονταράτος: βιολί

Ηλίας Ρότσιας :ηλεκτρικό μπάσο

Μένιος Γούναρης:πλήκτρα

Χρήστος Ψαρομήλιγκος:βιόλα

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Δημητριάδης

Μοnitoring: Νίκος Κόλλιας

Φώτα:Περικλής Μαθιέλλης

No Quarter

Οι No Quarter είναι μία τετραμελής μπάντα από την Αθήνα που παίζει και αναπαριστά ζωντανά τα κομμάτια και τις συγκινήσεις που θα μπορούσε κανείς να βιώσει σε ένα live των θρυλικών Led Zeppelin !

Αποτελούμενοι από τους Σκούρτη "Πάπια" Δημήτρη (Φωνή), Μούρτζη Φίλιππο (Κιθάρα), Γκρίτζαλη Βαγγέλη (Μπάσο, Πλήκτρα), Σακελλαρίου Στέφανο (Τύμπανα) διανύουν τον τέταρτο χρόνο ενεργής πορείας και συμμετοχής σε πολλές και μεγάλες live σκηνές ανά την Ελλάδα, μένοντας πιστοί στο ύφος, το στυλ και τη δυναμική της σημαντικότερης - κατά πολλούς - μπάντας όλων των εποχών.

Σκοπός των εμφανίσεων των No Quarter είναι να ευχαριστήσουν και να ικανοποιήσουν τους οπαδούς και φίλους των Led Zeppelin όπου κι αν αυτοί βρίσκονται με ένα extra large και χορταστικό setlist !!!

Ιδιαίτερος και αγαπημένος σταθμός για την περιοδεία του 2018 θα είναι στις 23/06 στo Matala Beach Festival 2018, στα Μάταλα Κρήτης, εν όψει της 50ής επετείου από την ίδρυση των Led Zeppelin !!!

15 - 50

Οι 15 50 το Αθηναϊκό Ροκ συγκρότημα κλείνει εφέτος τα 20 χρόνια ζωής.

Γνωστοί για την εκρηκτική σκηνική τους παρουσία και το δυναμικό σετ λιστ τους που περιλαμβάνει επιτυχίες απο τα πέντε στούντιο άλμπουμ τους αλλά και διασκευές από την Ελληνόφωνη και Αγγλόφωνη Ροκ σκηνή , είναι η μπάντα που ξέρει πως να ¨βάζει φωτιά¨ στις νύχτες μας...δεν είναι τυχαίο οτι έχουν πάνω απο 3000 ζωντανες εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό .

Οι 15 50 δηλώνουν υπερήφανοι που θα ανέβουν για πρώτη φορά στην σκηνή του φημισμένου φεστιβάλ των ΜΑΤΑΛΩΝ και μας υπόσχονται ..ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ..

Γιατί όπως λέει και τον νέο τους τραγούδι ....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ .....