Κι όμως δεν είναι λουλούδι!

 

Ανάμεσα σε smoothie bowls, avocado toasts και περίτεχνα pancakes, δεν ξέρουμε τι να πρωτοξεχωρίσουμε πια από το Instagram feed μας. Πριν λίγες μέρες όμως αυτό που τράβηξε την προσοχή μας ήταν τα σκαλιστά λαχανικά του Γιαπωνέζου σεφ, Takihiro Kishimoro.

Καρότα, ραπανάκια και πεπόνια μεταμορφώνονται σε πανέμορφα λουλούδια, ενώ μήλα και αβοκάντο σκαλίζονται σαν vintage έπιπλα. Θα αναρωτιέσαι πόση ώρα χρειάζεται για να ολοκληρωθεί κάθε «έργο». Σύμφωνα με συνέντευξη του σεφ, ένα σκαλιστό μπρόκολο του παίρνει περίπου μία ώρα, ενώ ένα μήλο τρεις. Η μέθοδός του είναι πολύ παλιά και εκτιμάται ότι πρωτοξεκίνησε να ακολουθείται περί τον 14ο αι. για τη διακόσμηση των τραπεζιών της βασιλικής ταΰναλδέζικης οικογένειας.

Όσο για το τι κάνει όταν τελειώσει τα δημιουργήματά του, η απάντηση που δίνει είναι ξεκάθαρη: Τα τρώει χωρίς δισταγμό!

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο