Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτα

  • Κυριακή, 6 Μάιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας
Για το σιρόπι
Για το καταΐφι
Για το σερβίρισμα

500ml γάλα πλήρες
125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
30γρ. κορν φλάουερ
25γρ. κακάο
500γρ. ζάχαρη
300ml νερό
10γρ. γλυκόζη
300γρ. φύλλο κανταΐφι
50γρ. βούτυρο λιωμένο
250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα

 

Διαδικασία

Φτιάχνετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό. 

Φτιάχνετε το κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να σιροπιαστεί καλά.

Φτιάχνετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο καταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.

olivemagazine.gr