Ήταν 15 ώρες στο αεροπλάνο για να προσγειωθούν… εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν

  • Σάββατο, 5 Μάιος 2018 14:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Ο 71χρονος Paul Davies και η 60χρονη σύζυγός του Ana ήταν κατενθουσιασμένοι που θα ταξίδευαν από το Μπρίστολ της Αγγλίας στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, κάνοντας τις διακοπές τους στην όμορφη συστάδα νησιών του Ατλαντικού.

Μόνο που η πτήση τους εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς ο ισχυρός άνεμος δεν επέτρεψε την προσγείωση στη Μαδέιρα. Ο πιλότος αποφάσισε να προσγειωθεί στη γειτονική Λισαβόνα, που είναι μιάμιση ώρα μακριά. «Δεν μπορούσαμε να κατέβουμε από το αεροπλάνο και για να τεντωθούμε έπρεπε να βγούμε στον διάδρομο», λέει ο 71χρονος.

Έπειτα από αναμονή μιας ώρας, το αεροσκάφος επέστρεψε στη Μαδέιρα, ο πιλότος έκανε όμως κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο καθώς και πάλι δεν μπορούσε να προσγειωθεί, ενημερώνοντας ταυτοχρόνως τους επιβάτες πως υπήρχαν άλλα 8 αεροπλάνα που είχαν προτεραιότητα για μια προσγείωση που ήταν σαφές πως δεν θα λάμβανε χώρα.

Τώρα προσγειώθηκε στο Πόρτο, όπου κατέβηκαν τελικά 39 επιβάτες και έπρεπε να περιμένουν να ξεφορτωθούν τα μπαγκάζια τους. Το αεροπλάνο απογειώθηκε για άλλη μια φορά, τώρα όμως δεν μπορούσε να προσεγγίσει καν το νησί, κι έτσι επέστρεψε στο Μπρίστολ!

«Έχουμε ταξιδέψει 15 περίπου ώρες και δεν φτάσαμε απολύτως πουθενά», είπε οργισμένος ο Paul, «κάναμε λίγο παραπάνω από 4.000 μίλια και δεν φτάσαμε καν στις διακοπές μας. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Με 4.000 μίλια φτάνεις στη δυτική ακτή της Αμερικής»! Αποζημιώθηκαν βέβαια πλήρως για την οδύσσειά τους, αναγκάζοντας πάντως τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕasyJet να σχολιάσει: «Η ΕasyJet θα ήθελε να απολογηθεί στον κύριο και την κυρία Davies για την εμπειρία τους εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, που δεν επέτρεψαν την προσγείωση … Παρά το γεγονός ότι ο λόγος που ακυρώθηκε η πτήση ήταν εκτός ελέγχου της ΕasyJet, η ΕasyJet θα ήθελε να απολογηθεί καταλαβαίνοντας πόσο απογοητευτικό πρέπει να ήταν για τους επιβάτες»…

newsbeast.gr