Πώς θα κάνεις το τέλειο ίσιωμα μαλλιών

Υπάρχει τρόπος για να διατηρείς τα μαλλιά σου λεία, μεταξένια και ίσια ακόμη και στις πιο αρνητικές συγκυρίες. Δες πως θα κάνεις το τέλειο ίσιωμα μαλλιών σε 3 ιδιαίτερες περιστάσεις:

Όταν έχεις «μηδέν χρόνο»
Το γρήγορο ίσιωμα ξεκινά από το μπάνιο με λούσιμο «2 σε 1», δηλαδή σαμπουάν και conditioner μαζί σε μία συσκευασία. Προτίμησε τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά που συγκρατούν όλη την υγρασία στα μαλλιά. Μετά το λούσιμο χρησιμοποίησε ένα στεγνωτήρα μαλλιών με ιόντα, που χαρίζει μεταξένια μαλλιά, χωρίς το ρίσκο να δείχνουν ηλεκτρισμένα. Παράλληλα, η μη χρήση θερμότητας προστατεύει την υγεία της τρίχας.

Όταν έχει υγρασία
Σε βροχερές ή αποπνικτικές ημέρες με νοτιά το να νικήσεις το φριζάρισμα αποτελεί πραγματικό άθλο. «Οπλίσου» με ένα σίδερο μαλλιών υψηλής ποιότητας με πολλαπλές ρυθμίσεις θερμότητας, το οποίο σου επιτρέπει να χειριστείς τη θερμοκρασία ανάλογα με την υγρασία του περιβάλλοντος. Απόφυγε, ωστόσο, την πολύ υψηλή θερμοκρασία, γιατί θα σου καταστρέψει τα μαλλιά.

Στη μέση της ημέρας πιθανώς τα μαλλιά σου να χρειαστούν εκ νέου φρεσκάρισμα. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα ορού μαλλιών που μπλοκάρει τη δημιουργία υγρασίας. Ψάξε για ορούς που δεν περιέχουν σιλικόνη και δημιουργούν μια φυσική ασπίδα γύρω από τις ρίζες, βοηθώντας τα μαλλιά να δείχνουν ανάλαφρα, χωρίς ίχνος υγρασίας ή λιπαρότητας.

Μετά το γυμναστήριο
Η συνήθεια να λούζεσαι και να ισιώνεις με πιστολάκι τα μαλλιά σου μετά την κάθε προπόνηση θα τους δημιουργήσει σταδιακά σοβαρές βλάβες. Γι’ αυτό επίλεξε σαμπουάν που προστατεύουν από τη θερμότητα και εγχέουν υγρασία στα μαλλιά έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μια ακόμη έξυπνη κίνηση είναι να φορέσεις fleece σκούφο – σοβαρά! Φορώντας το για μερικά λεπτά αμέσως μετά το φυσικό στέγνωμα, τα μαλλιά σου θα στρώσουν όμορφα και με ασφάλεια. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα εφάρμοσε μια μάσκα βαθιά ενυδάτωσης ώστε να τα διατηρείς πάντα υγιή, λαμπερά και ολόισια.

shape.gr