Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια

  • Πέμπτη, 3 Μάιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Τα αρώματα της Άνοιξης στο πιάτο μας.

Υλικά

250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
ο χυμός 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1-2 λεπτά, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

gastronomos.gr