Nερό με μαγειρική σόδα, το νέο τρεντ

  • Πέμπτη, 3 Μάιος 2018 14:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Ξέραμε το νερό με λεμόνι αλλά και το νερό με το μηλόξυδο, τα οποία κατά πολλούς έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθουμε το νερό με μαγειρική σόδα.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι τόσο νέο, καθώς πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας το χρησιμοποιούσαν για να ξεφουσκώσουν μετά το φαγητό, ωστόσο, αρκετές το μαθαίνουν τον τελευταίο καιρό που γίνεται τρεντ,

Η Μπριτ Μπράντον, διατροφολόγος και personal trainer, στο νέο της βιβλίο Baking Soda Fot Health, εκτός από τις χρηστικές του ιδιότητες, υπογραμμίζει τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει στον οργανισμό.

Τι κάνει;

Σας ξεφουσκώνει

Η διαδικασία της χώνεψης για πολλούς είναι μια δυσάρεστη ώρα, καθώς φέρνει ενοχλητικές καούρες.

Το νερό με μαγειρική σόδα είναι κατάλληλο για όλους εκείνους που θέλουν να περιορίσουν το φούσκωμα. Κάθε πρωί πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό στο οποίο θα έχετε διαλύσει 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμίσετε το pH του πεπτικού σας συστήματος και θα διευκολύνετε την πέψη.

Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος

Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων. Καλή καρδιαγγειακή λειτουργία σημαίνει μείωση εκδηλώσεων καρδιακών νοσημάτων ή χρόνιων αναπνευστικών δυσλειτουργιών ή προβλημάτων στην κυκλοφορία του αίματος.

Βελτιώνει την υγεία των νεφρών

Ερευνα από το Royal London Hospital διαπίστωσε πως μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας μαζί με την φαρμακευτική αγωγή, επιβράδυνε τη φθορά των νεφρών. Η έρευνα έγινε σε 134 ασθενείς, εκ των οποίων όσοι έπιναν μαγειρική σόδα είδαν πως η φθορά επιβραδύνθηκε κατά 2/3.

iefimerida.gr